Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Jatkorahoitusta Itä-Uudenmaan sote-uudistushankkeille

Valtio on myöntänyt Itä-Uudenmaan kuntien Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmalle lisärahoitusta vuosille 2022–2023 yhteensä 2 080 000 euroa.

Lisäksi rahoitusta myönnettiin 441 395 euroa hankkeelle, jossa kehitetään tulevaisuuden kotona asumista tukevia palveluja iäkkäille.

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeelle avattiin elokuussa 2021 täydennyshaku, jossa tulevien hyvinvointialueiden kuntien oli mahdollista hakea rahoitusta käynnissä olevien sote-uudistushankkeiden jatkamiseksi vuoden 2023 loppuun. Haussa painotettiin erityisesti palveluiden saatavuutta edistäviä toimia perusterveydenhuollossa, sosiaalihuollossa, mielenterveyspalveluissa ja monialaisessa kuntoutuksessa.

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmalle myönnetty noin kahden miljoonan euron summa vastaa hakemusta, joten hankkeita voidaan jatkaa ja täydentää suunnitelmien mukaisesti. Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille liitettiin ohjelmaan uutena hankkeena, jonka tavoitteena on luoda iäkkäiden kotona asumista tukevien palveluille yhtenäinen toimintamalli Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella.

– Nyt käynnistyvät hankkeet liitetään yhteen jo käynnissä olevien sote-uudistushankkeiden kanssa ja niitä edistetään yhtenä kokonaisuutena yhteistyössä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen kanssa, kertoo hankejohtaja Jaana Forslund.