Siirry sisältöön

Apinarokkorokotetta tarjotaan ajanvarauksella Kalasatamassa

Jos kuulut apinarokkorokotteen kohderyhmään ja asut Itä-Uudellamaalla, voit saada rokotteen Helsingin Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksesta.

Oireet

Apinarokko on apinarokkoviruksen aiheuttama infektiotauti. Ensioireet voivat olla kuume, päänsärky, turvonneet imusolmukkeet, selkäkipu, lihassärky ja väsymys. Rakkulamaista ihottumaa alkaa esiintyä yleensä 1–3 päivää kuumeen alkamisen jälkeen. Ihottumaa muodostuu erityisesti kasvoihin sekä käsien ja jalkojen alueelle. Myös suun limakalvoille ja genitaalialueille voi muodostua rakkuloita. 

Oireet kestävät tyypillisesti 2–4 viikkoa. Yleensä tauti paranee itsestään. Apinarokko voi aiheuttaa myös vakavan taudin. Vakavat taudinkuvat ovat mahdollisia erityisesti heillä, joiden puolustuskyky on muun sairauden tai lääketieteellisen hoidon vuoksi heikentynyt.

Löydät tietoa apinarokosta ja apinarokkoviruksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkopalvelusta:

THL: Tietoa apinarokosta(siirryt toiseen palveluun)

Rokote

Apinarokkorokotetta tarjotaan

Rokotetta tarjotaan THL:n uuden linjauksen mukaan. Katso THL:n tiedote aiheesta täältä(siirryt toiseen palveluun).

Rokotussarjaan kuuluu kaksi annosta, jotka annetaan vähintään neljän viikon välein. Rokotukset ovat maksuttomia.

Rokotuspaikka

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, Työpajankatu 14 A, Helsinki. Varaa aika osoitteessa maisa.fi (siirryt toiseen palveluun), Maisa-sovelluksessa tai soittamalla numeroon 09 310 76 751 (arkisin klo 9–15). Samasta numerosta saa myös neuvontaa rokotteesta.

Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Ethän tule rokotukseen, jos sinulla on apinarokkotartuntaan sopivia oireita.