Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Loviisan uuden pelastusaseman peruskivi muurattiin juhlallisin menoin 14.6.2024

Loviisassa todistettiin perjantaina 14.6. historiallista hetkeä, kun uuden pelastusaseman peruskivi muurattiin. Pelastusasema tuo saman katon alle pelastustoimen ja poliisin, mikä on esimerkki uudenlaisesta viranomaisyhteistyöstä. Uusi asema avautuu suunnitelmien mukaan syksyllä 2025.

Vasemmalta oikealle Otto Andersson, Mikaela Nylander, Peter Johansson, Ilkka Koskimäki ja Max Lönnqvist.
Kuvassa vasemmalta oikealle Otto Andersson, Mikaela Nylander, Peter Johansson, Ilkka Koskimäki ja Max Lönnqvist.

Pelastusasema on ensimmäinen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen käynnistämä rakennushanke. Rakennushanke kertoo laajan hyvinvointialueorganisaation kyvystä saada isojakin hankkeita tehokkaasti käyntiin.

– Nuoressa organisaatiossa asioita tehdään ensimmäistä kertaa, mikä tekee niistä historiallisia. Paras lopputulos saadaan yhteispelillä ja sovittamalla yhteen eri tahojen tarpeita ja tahtoja, hyvinvointialuejohtaja Max Lönnqvist kertoi tilaisuuden avajaispuheessaan.

Max Lönnqvist asetti aikakapselin peruskiveen.
Itä-Uudenmaan hyvinvointialuejohtaja Max Lönnqvist asetti aikakapselin peruskiveen.

Peruskiveen muurattiin mukaan aikakapseli, joka kertoo tästä päivästä tulevaisuudelle. Aikakapselissa tulevaisuuteen matkasivat tämän päivän kolikot, Loviisan sanomat ja Nya Östis -lehdet sekä hyvinvointialueen oma pinssi ja karkki. Tilaisuudessa kuultiin puhallinorkesterin soittoa, puheita ja nautittiin kahvitarjoilusta aurinkoisessa säässä.