Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Hyvinvointialuevaltuuston päätöksiä 18.6.2024

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto nimesi kokouksessaan 18.6.2024 tilivelvolliset vuosille 2023 ja 2024 ja hyväksyi hyvinvointialueen tilinpäätöksen vuodelta 2023 ja tarkastuksen tuloksina mainitun talousarvioylityksen. Aluevaltuusto päätti, että tilikauden alijäämä -34 568 768,48 euroa siirretään taseen edellisten tilikausien yli-/ alijäämään, merkitsi tiedoksi tilikauden 2023 tilintarkastuskertomuksen ja myönsi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen tilivelvollisille vastuuvapauden tilikaudelta 1.1.-31.12.2023. 

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi vuoden 2023 henkilöstökertomuksen ja arviointikertomuksen ja päätti lähettää arviointikertomuksen aluehallitukselle hyvinvointilain 125 §:n mukaista lausuntoa varten niistä toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi vuoden 2024 ensimmäisen osavuosikatsauksen. 

Lisäksi aluevaltuusto päätti peruuttamattomien hoitajakäyntien asiakasmaksun käyttöönotosta 1.8.2024 alkaen. Maksu voidaan periä, jos asiakas tai hänen edustajansa on varannut ajan terveydenhuollon palveluihin ja asiakas on ilman hyväksyttävää syytä ja ennalta peruuttamatta jäänyt saapumatta varattuna aikana. Käynti tulee perua edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.

Aluevaltuusto hyväksyi myös loppuselvityksen ja sopimuksen Eteva-kuntayhtymän toiminnan jakamisesta.

Aluevaltuusto päätti myöntää Satu Lindgrenille ja Jeanette Bromanille eron aluehallituksen varajäsenen tehtävästä ja valitsi Satu Lindgrenin uudeksi henkilökohtaiseksi varajäseneksi aluehallituksen jäsenelle Pia Nurmelle ja Jeanette Bromanin uudeksi henkilökohtaiseksi varajäseneksi aluehallituksen jäsenelle Nea Hjeltille.

Aluevaltuusto päätti myös myöntää eron Petra Lindille, Tove Munkbergille ja Mikael Karlssonille aluehallituksen varajäsenen tehtävästä ja valitsi Tove Munkbergin uudeksi henkilökohtaiseksi varajäsenen aluehallituksen jäsenelle Mikaela Nylanderille,​ Petra Lindin uudeksi henkilökohtaiseksi varajäseneksi aluehallituksen jäsenelle Patrik Björkmanille,​ ja Pia Baumgartnerin uudeksi henkilökohtaiseksi varajäseneksi aluehallituksen jäsenelle Lotte-​Marie Stenmanille.

Lisäksi Itä-​​Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti valita 20 kokonaistaloudellisesti edullisinta palveluntuottajaa puitejärjestelyyn ”sote-​​ henkilöstövuokraus,​​ lähihoitajat ja sairaanhoitajat”.

Muut asiat aluevaltuusto päätti tai merkitsi tiedoksi esityslistan mukaan.

Katso myös

Kaikki ajankohtaiset