Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Aluehallituksen päätöksiä 27.6.2024

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti viimeisessä kokouksessaan ennen kesätaukoa äänestyksen jälkeen kumota palveluiden järjestäminen-lautakunnan päätöksen 5.6.2024 § 69 ja siirtää Lapinjärven väestön suun terveydenhuollon Loviisan toimipisteeseen ajalle 1.7. – 31.12.2024, palveluiden järjestäminen -lautakunnan 5.6.2024 § 69 valmistelun ja perusteluiden mukaisesti.

Kevin Servin (ps) ehdotti että hallitus etenee lautakunnan päätöksen mukaisesti ja suun terveyden terveydenhuolto toteutetaan vuoden loppuun asti lautakunnan päätöksen mukaisesti. Ehdotus hävisi äänestyksen äänin 12–3.

Aluehallitus päätti myös äänestyksen jälkeen kumota palveluiden järjestäminen-lautakunnan päätöksen 5.6.2024 § 70 ja siirtää Myrskylän ajanvarauksella hoidettavat vastaanottopalvelut viikonpäivinä ma-ti ja to-pe Askolan terveysasemalle ajalla 1.7.-31.12.2024 sekä järjestää ajalla 1.7.-31.12.2024 terveydenhoitajan/ sairaanhoitajan vastaanottopalveluita Myrskylässä keskiviikkoisin.

Kristian Forsman (kesk.) ehdotti että aluehallitus jatkaa avosairaanhoidon vastaanottopalveluja Myrskylässä (lääkäri 2 pv/vko ja sairaanhoitaja 5 pv/vko.). Ehdotus hävisi äänestyksen äänin 13 – 2.

Lisäksi aluehallitus merkitsi tiedoksi, että Myrskylän kunta on 26.6.2024 jättänyt oikaisuvaatimuksen palveluiden järjestäminen-lautakunnan päätöksestä 5.6.2024 § 70 Myrskylän ja Pukkilan väestön terveysasemapalveluiden toiminnan keskittäminen.

Hyvinvointialueen aluehallitus valitsi ikääntyneiden palveluiden vastuualuejohtaja Kirsi Oksasen ja tulosyksikköpäällikkö Netta Mäkisen viranhaltijaedustajiksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vanhusneuvostoon jäljellä olevaksi toimikaudeksi. 

Lisäksi aluehallitus valitsi perhe- ja sosiaalipalveluiden vastuualuejohtaja Ilona Koskenniemen ja vammaispalveluiden tulosyksikköpäällikkö Maritta Koskisen viranhaltijaedustajiksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vammaisneuvostoon jäljellä olevaksi toimikaudeksi, ja totesi, että Myrskylän kunnan ainoana edustajana Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vammaisneuvostossa jäljellä olevana toimikautena on Hannele Käenaho-Virtala. 

Muut asiat aluehallitus päätti tai merkitsi tiedoksi esityslistan mukaan.