Itä-Uudenmaan hyvinvointialue valitsi Tietoevryn asiakas- ja potilastietojärjestelmän toimittajakseen
Itä- ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueiden asiakas- ja potilastietojärjestelmän kokonaisratkaisun kilpailuttaminen on edennyt hankintapäätökseen. Hankintayksikkö sai tarjoukset järjestelmästä kolmelta yritykseltä CGI Suomi Oy:lta, Mediconsult Oy:lta ja Tietoevry Finland Oy:lta. Tarjottuja järjestelmiä vertailtiin hinnan ja laadun osalta. Vertailun perusteella tarjouskilpailun voitti Tietoevry Finland Oy. Varatoimittajaksi valittiin CGI Suomi Oy.
Aluehallitus teki hankintapäätöksen asiasta 17.12.2024. Hankintapäätös ei ole vielä lainvoimainen. Hankintapäätöksen valitusaika on 14 vuorokautta. Molemmat hyvinvointialueet tekevät asiasta omat hankintapäätökset sekä omat erilliset sopimukset valitun toimittajan kanssa.
Tietoevry Finland Oy sai vertailussa korkeimmat pisteet
Tietoevry Finland Oy sai vertailussa korkeimmat pisteet sekä hinnan että laadun osalta. Vertailuperusteena oli hinta 30 % ja laatu 70 %. Tietoevry Finland Oy:n kokonaispistemäärä oli 100 pistettä. CGI Suomi Oy:n kokonaispistemäärä oli 86,71 pistettä ja Mediconsult Oy:n kokonaispistemäärä oli 67,39 pistettä.
Kilpailutuksen laatuvertailussa painotettiin erityisesti toiminnallista laatua ja käytettävyyttä sekä toteutus- ja käyttöönottokykyä. Lisäksi arvioitiin ratkaisun ominaisuuksia suhteessa vaatimuksiin sekä ratkaisun arkkitehtuuria, teknistä toteutusta, ylläpitoa ja kehitystä.
Tietoevry Finland Oy sai vertailussa eniten hintapisteitä ja eniten laatupisteitä. Tarjouskilpailun voittanut toimittaja arvioitiin parhaaksi myös käytettävyystestauksissa.
Hankinnalla saadaan kustannussäästöjä suhteessa nykytilaan
Voittaneen tarjouksen vertailuhinta on n. 4,3 miljoonaa euroa (alv 0%) Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen osalta ja n. 11,3 miljoonaa euroa (alv 0%) Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen osalta. Vertailuhinnat sisältävät järjestelmän käyttöönoton ja neljän vuoden käytön kustannukset.
Hankinnalla saadaan huomattavia kustannussäästöjä suhteessa nykytilaan. Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo oli noin 42 miljoonaa euroa. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen osuus oli n. 30 milj. euroa ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen osuus n. 12 miljoonaa euroa. Hinnat tulivat merkittävästi alaspäin arvioidusta.
Käyttöönotot on tavoitteena aloittaa vuoden 2025 aikana
Tavoitteena on ottaa järjestelmäkokonaisuus käyttöön vuosien 2025-2026 aikana.
”Hyvinvointialueemme strategian keskeisiin tavoitteisiin kuuluu yhtenäisen asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden luominen. Tämä kokonaisuus tulee sujuvoittamaan ammattilaisten päivittäistä työtä ja parantamaan palveluiden laatua ja yhdenvertaisuutta”, toteaa hyvinvointialuejohtaja Max Lönnqvist.