Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Sosiaali- ja potilasasiamies

Sosiaali- ja potilasasiamiehen tehtävänä on toimia asiakkaan ja potilaan oikeuksien edistämiseksi. Hän neuvoo muistutuksen, kantelun tai potilasvahinkoilmoituksen tekemisessä.

Sosiaali- ja potilasasiamies on puolueeton taho, joka ei tee päätöksiä eikä ota kantaa lääketieteelliseen hoitoon tai henkilökunnan toimintaan. Asiamies ei hoida Kelan, edunvalvonnan tai työ- ja elinkeinotoimiston asioita. Asiamies ei tee eikä voi muuttaa toisten viranhaltijoiden tekemiä päätöksiä. 

Toimi näin

Voit olla yhteydessä sosiaali- ja potilasasiamieheen 

Hoitoon tai kohteluun liittyvissä ongelmissa tai epäselvyyksissä ota ensisijaisesti yhteyttä hoitoyksikön henkilökuntaan ja esimieheen. Ristiriitaisissa tai epäselvissä tilanteissa ota ensisijaisesti yhteys henkilökuntaan tai päätöksen tehneeseen työntekijään. 

HUS:n potilasasiamies neuvoo erikoissairaanhoitoon (Porvoon sairaala) liittyvissä asioissa. Katso HUSin potilasasiamiesten yhteystiedot täältä.(siirryt toiseen palveluun)  

Kun otat yhteyttä sosiaali- ja potilasasiamieheen, saat vastauksen yleensä 1–3 arkipäivän kuluessa. Sosiaali- ja potilasasiamiehen palvelu on maksutonta. 

Palvelu ajanvarauksella. Sosiaali- ja potilasasiamiehen toimisto sijaitsee Porvoossa, mutta asiakkailla on aina mahdollisuus halutessaan tapaamiseen myös kotikunnassaan.

Puhelinasiointi

ANETTE KARLSSON

Sosiaali- ja potilasasiamies

0405142535

Anette.Karlsson@itauusimaa.fi

Puhelinaika ma ja to klo 9–13

Osoite


Sosiaali- ja potilasasiamies 
Mannerheiminkatu 20 K, 3. krs, 06100 Porvoo  

Älä lähetä salassapidettäviä tietoja.