Aikuisten mielenterveyspalvelut
Tämän sivun sisältö
Itä-Uudenmaan aikuisten mielenterveyspalveluista saat tukea, ohjausta ja hoitoa, jos sinulla on lieviä tai keskivaikeita mielenterveyden haasteita tai jos läpikäyt elämäntilannekriisiä.
Jos koet huolta omasta tai läheisesi psyykkisestä jaksamisesta, ota asia rohkeasti puheeksi. Kaikista sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköistä on saatavilla neuvonta ja apua mielenterveyspalveluihin hakeutumiseen. Apua ja tukea on saatavilla myös vertaisryhmistä ja järjestöistä sekä mielenterveystalo.fi-sivustolta.
Palvelumme on tarkoitettu pääsääntöisesti 18 vuotta täyttäneille asiakkaille (Porvoossa yli 22-vuotiaille), jotka eivät kuulu opiskelijaterveydenhuollon tai työterveyshuollon piiriin. Et tarvitse lähetettä, ja käynnit ovat maksuttomia. Toimimme hyvinvointialueen eri toimipisteissä.
Jos hakeudut mielenterveyspalveluihin uutena asiakkaana, täytä ensin Terapianavigaattori. Täytettyäsi terapianavigaattorin, saat lopussa henkilökohtaisen koodin, jolla ammattilainen voi avata tuloksesi yhden kuukauden ajan. Ota koodi talteen ja anna se pyydettäessä ammattilaiselle. Älä kirjaa navigaattoriin henkilötietojasi kuten nimeä tai henkilötunnusta!
Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista. Se sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia ja nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyä.
Tämän jälkeen ole yhteydessä puhelimitse oman kotikuntasi mielenterveys- ja päihdepalveluihin.
Porvoo
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden neuvonta ja hoidon tarpeen arviointi: arkisin klo 8–11, puh. 019 520 4527.
Sipoo
Depressiohoitajat, ajanvaraus terveysaseman ajanvarauksen kautta arkisin klo 8–15, puh. 019 5600600.
Askola, Myrskylä ja Pukkila
Psykiatrinen sairaanhoitaja, puh. 040 7109 208, puhelinaika ma–pe klo 12.00–13.00
Loviisa
Psykiatrinen sairaanhoitaja, puh. 044 4555346, puhelinaika ma–ke klo 12–12.30.
Voit jättää yhteydenottopyynnön sähköisen Klinik-asiointipalvelun kautta.
Saat keskustelutukea elämäntilanteesi kartoittamiseen, psyykkiseen kuormitukseen ja mielenterveytesi pulmatilanteisiin. Autamme sinua löytämään omat voimavarasi ja uusia näkökulmia.
Keskustelutukemme toimii lyhytkestoisesti ja tavoitteellisesti. Voimme tavata ryhmässä tai yksilötapaamisessa, joko vastaanotolla tai etäyhteyden välityksellä. Tarvittaessa ohjaamme sinut myös jatkohoitoon. Etäyhteydellä toteutuva vastaanottokäynti sovitaan vastaanottoa pitävän työntekijän kanssa, ja hän opastaa tarvittaessa sinua käytännön toteutuksessa