Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kokemusasiantuntijat

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta liittyen tiettyyn elämäntilanteeseen, sairauteen, vammaan tai asiakkuuteen palvelussa. Kokemus voi olla myös läheisen kautta koettua.

Kokemusasiantuntijuudesta hyötyy niin asiakas, kokemusasiantuntija kuin työntekijä. Työ on yhdessä tekemistä ja vuoropuhelua, jonka aikana on mahdollista oppia ja täydentää omia näkökulmia puolin ja toisin. 

Työntekijä oppii kokemusasiantuntijan elämäntarinasta ja omakohtaisista kokemuksista palveluiden asiakkaana. Kokemusasiantuntija puolestaan oppii ammattilaisen asiantuntemuksesta. Asiakas hyötyy erityisesti vertaisuudesta sekä monipuolisista palveluista. Kokemusasiantuntijuus voi myös herättää asiakkaassa luottamuksen palveluita kohtaan. 

Kokemusasiantuntija ymmärtää asiakkaan tilannetta aidosti. Kokemusasiantuntijan elämäntarinalla on toivoa luova vaikutus, sillä hän on selvinnyt vaikeasta tilanteestaan. Kokemusasiantuntija voi siten olla merkittävä tekijä asiakkaan toipumiseen. Kokemusasiantuntijan elämäntarinan voi vaikuttaa myös ennaltaehkäisevästi. 

Kokemusasiantuntijoita toimii esimerkiksi:


Toimi näin

Kokemusasiantuntijan vastaanotto toimii tällä hetkellä Sipoon sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Voit varata ajan kokemusasiantuntijalle Sipoon terveyskeskuksen ajanvarauksen kautta. 

Puhelinasiointi

019 5600 600


Lisätietoa

Kaipaatko lisätietoa kokemusasiantuntijatoiminnasta? Haluatko toimia kokemusasiantuntijana? Etsitkö kokemusasiantuntijaa esimerkiksi tapahtumaan tai työtehtävälle? 

Otamme mukaan toimintaan koulutettuja kokemusasiantuntijoita. Koulutetulla kokemusasiantuntijalla on kykyä reflektoida omia kokemuksiaan ja toimia ammattilaisen kanssa tehtävässä yhteistyössä. 

Kokemusasiantuntijan työtehtävät vaihtelevat toimintaympäristön ja –yhteyden mukaan. Kokemusasiantuntija voi olla mukana kehittämässä palveluita tai auttaa toisia oman kokemuksen mukaan. Maksamme työstä pienen palkkion. 

Sanna Äyräväinen
Projektikoordinaattori
puh. 040 676 3023
sanna.ayravainen@itauusimaa.fi