Palveluntuottajille
Tämän sivun sisältö
Yksityiset palveluntuottajat ovat tärkeä tuki hyvinvointialueen oman palvelutuotannon ohella tarjotessamme palveluja asiakkaillemme. Tälle sivulle on koottu yleistä ohjeistusta yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelutuottajien hakeutumisesta palveluntuottajaksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen lukuun.
1.1.2024 voimaan astunut laki sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta (741/2023) on muuttanut aiemman sosiaali- ja terveyspalvelujen lupa- ja ilmoitusmenettelyn rekisteröintimenettelyksi. Uuden lain myötä Itä-Uudenmaan hyvinvointialue ei enää käsittele yksityisten sosiaali- ja terveyspalveluntuottajien rekisteröintiin liittyviä asioita.
Kaikki yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajien rekisteröintihakemukset tehdään sähköisesti aluehallintovirastojen ja Valviran yhteiseen Soteri-rekisteriin. Soterin sähköinen asiointi palvelee sekä suomeksi että ruotsiksi.
Valvira ja aluehallintovirastot ohjeistavat palveluntuottajia rekisteröintiasioissa:
Mikäli palveluntuottaja haluaa tuottaa palveluita Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen lukuun, tulee palveluntuottajan ensisijaisesti olla yhteydessä palveluita myöntävän tulosyksikön päällikköön.
Itä-Uudenmaan hyvinvointialue ilmoittaa kynnysarvot ylittävistä hankinnoista Hilma-ilmoituskanavalla(siirryt toiseen palveluun). Pääsääntöisesti hyvinvointialue ilmoittaa samassa paikassa myös suunnitteilla olevista kynnysarvot ylittävistä hankinnoista. Itä-Uudenmaan hyvinvointialue pitää markkinavuoropuhelua potentiaalisten tarjoajien kanssa tärkeänä osana hankintaprosessia.
Voidakseen toimia palvelusetelituottajana Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella, tulee palveluntuottajan ensin rekisteröityä Soteriin. Palveluseteleistä löytyy lisätietoa täältä .
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on käytössä sähköinen palvelusetelijärjestelmä Palse. Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi tapahtuu Palsen(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) kautta.