Siirry sisältöön
hyvinvointialue -

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen osallisuussuunnitelman laatiminen käynnistyi hyvässä yhteistyössä

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella pidettiin marraskuun puolivälissä avoin verkkotapahtuma, jossa kerättiin ideoita ja toiveita alueen osallisuussuunnitelman rakentamiseksi.

Tilaisuuteen osallistui noin 45 henkeä. Hyvinvointialueen valmistelutoimielimen Yhdyspinnat-jaoston puheenjohtaja Annika Immonen kävi alkuun läpi valmistelun tiekarttaa, tilannetta ja aluevaaleja, sekä kehotti seuraamaan viestintää verkossa, sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineissä. Sekä esittäjien että yleisön puheenvuoroissa tuli selkeästi ilmi tahto luoda hyvinvointialue yhdessä, erilaisten ryhmien ja yksilöiden osallistamista korostaen ja heitä kuunnellen.

Tämän jälkeen yleisö pääsi työstämään päivän teemoja, kuten millaisia vaikuttamisen ja osallistumisen mahdollisuuksia hyvinvointialueella pitäisi olla, mitä konkreettisia tavoitteita osallisuuden toteutumiselle ja millaisia käytännön toimenpiteitä. Ideat ja toiveet kerättiin yhteen digitaalisten muistilappujen avulla, joita tuli runsaasti.

– Seuraava tehtävämme on käydä läpi osallistujilta kerätty aineisto ja kehitellä siitä nousevia teemoja. Tältä pohjalta on hyvä lähteä luomaan konkreettista suunnitelmaa ja kehittämään toimintaa siten, että osallisuus ja vaikuttamismahdollisuudet toteutuvat hyvinvointialueellamme mahdollisimman laajasti ja yhdenvertaisesti, totesi varapuheenjohtaja Jaana Forslund viestinnän ja osallisuuden jaostosta.