Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Perhehoito

Perhehoidossa saat tarvitsemaasi hoivaa ja huolenpitoa perhehoitajan luona tai omassa kodissasi.

Perhehoitoa antaa perhehoitaja. Lasten ja nuorten perhehoitajia kutsutaan usein sijaisvanhemmiksi ja perhettä sijaisperheeksi. Lasten ja nuorten lisäksi perhehoidossa voi olla myös aikuisia kehitysvammaisia, mielenterveyskuntoutujia tai ikäihmisiä.

Perhehoitajina perhehoidon ennakkovalmennuksen käyneet perhehoitajat. Perhehoitotoiminta on valvottua ja se perustuu Perhehoitolakiin (263/2015).

Perhehoito voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista palvelua:

Pitkäaikaisessa perhehoidossa myönnetään perhehoito toistaiseksi voimassa olevana palveluna ja asiakas muuttaa perhekotiin asumaan.

Lyhytaikainen perhehoito tarkoittaa joko säännönmukaisia jaksoja tai yksittäistä hoitojaksoa. Esimerkiksi sairaalahoidon jälkeen tarvittavaan toipumisaikaan perhehoito voi olla vaihtoehto ennen kotiutumista takaisin omaan kotiin. Lyhytaikainen perhehoito voi olla yksi vaihtoehto omaishoitajan vapaapäivien aikaiseen sijaishoidon järjestämiseen.

Osavuorokautinen perhehoito on joko päivä- tai yöhoitoa. Osavuorokautinen perhehoito voi olla kertaluonteista tai säännöllisesti toistuvaa.

Toimi näin

Voit hakeutua perhehoitoon keskustelemalla asiasta oman työntekijäsi kanssa tai olla yhteydessä puhelimitse.

Sinustako perhehoitaja?

Etsimme ikäihmiselle ja kaiken ikäisille vammaisille perhehoitajia!

Kiinnostaisiko sinua tarjota inhimillinen, kotoisa ja turvallinen arki perhehoidettavalle? Pitää huolta perhehoidettavan hyvinvoinnista hänen omien tarpeidensa mukaisesti ja ottaa hänet osaksi oma arkeasi?

Perhehoitajaksi

Perhehoitajalta vaaditut valmiudet

Valmennuksen jälkeen voimme tarjota

Ennakkovalmennuksen käynnistymisvaiheessa sinun ei tarvitse olla varma halustasi tai kyvystäsi perhehoitajan tehtävään. Valmennuksessa saatava tieto auttaa sinua tekemään päätöksen. Koulutamme sinut tehtävään ja keskustelemme kanssasi perhehoitajuuteen liittyvistä kysymyksistä. Koulutus sisältää 7 tapaamista, kotitehtäviä ja arviointikeskustelun koulutuksen lopussa.

Koulutus on maksuton. Koulutuskielenä on suomi, mutta toivomme osallistujia myös toisella kotimaisella kielellä!

Jätä hakemus perhehoitajaksi toimittamalla hakemus osoitteeseen Omenamäen palvelukeskus, Tulliportinkatu 4, 06100 Porvoo.

Seuraava valmennus alkaa 10.10.2023. Kysy lisätietoa perhehoidon koordinaattoreilta.

Leena Pulkkinen

Esihenkilö, Vammaispalvelut

040 3047 256

leena.pulkkinen@itauusimaa.fi

Galgbackan asumisyksikkö, Porvoo

Sonja Lampen

Ikääntyneiden perhehoidon koordinaattori

040 5281 605