Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Terveyspäivystys

Osassa hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysasemista on kiireettömien vastaanottojen lisäksi kiireellisen hoidon vastaanotto, eli päivystysvastaanotto. Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, voit tulla näihin keskuksiin ilman ajanvarausta. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin päivystys toimii Porvoon sairaalassa.

Toimi näin

Täytä Omaolon oirearvio ennen kuin hakeudut kiireelliseen hoitoon. Oirearvio auttaa sinua selvittämään, miten kiireellinen hoidon tarpeesi on. Oirearviot antavat sinulle oireisiisi sopivan ja lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeestasi. Oirearvio yhdistää sinut tarvittaessa oman alueesi ammattilaiseen ja ajanvaraukseen.

Jos oirearvion perusteella tarvitset kiireellistä hoitoa, joka ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään, ota yhteyttä vastaanottoihin alla olevien ohjeiden mukaan.

Arkipäivät päiväsaikaan

Porvoo puh. 019 5600 400

Porvoon sosiaali- ja terveysasema, Askolinintie 1, ma–pe klo 8–15.30.

Voit tulla kiireelliselle vastaanotolle ilman ajanvarausta. Arvioimme hoidon tarpeesi kiireellisyyden ja määrittelemme, tarvitseko hoitajan vai lääkärin vastaanottoa. Priorisoimme lapset.

Soita etukäteen, jos olet epävarma siitä, tarvitsetko kiireellistä hoitoa. Annamme myös hoito-ohjeita ja tietoa terveyspalveluista. Numerossa vastaa terveydenhuollon ammattilainen.

Sipoo puh. 019 5600 600

Nikkilän sosiaali- ja terveysasema, Jussaksentie 14, ma–pe klo 8–16.

Kiirevastaanotto toimii ajanvarausperiaatteella, mutta vastaanotolle saapuu myös potilaita ilman ajanvarausta esimerkiksi ambulanssilla.

Pyydämme ensisijaisesi sinua soittamaan terveysasemalle ennen kuin hakeudut kiirevastaanotolle. Valitse jonovaihtoehdoista ”päivystysasia” ja jää linjalle odottamaan tai jätä soittopyyntö. Vastaamme puheluihin mahdollisimman pian, saman päivän aikana.

Loviisa puh. 019 5600 300

Loviisan sosiaali- ja terveysasema, Öhmaninkatu 4. Arkisin klo 8–16, puhelinpalvelu klo 8–15.

Kiirevastaanotto toimii ajanvarausperiaatteella, mutta vastaanotolle saapuu myös potilaita ilman ajanvarausta esimerkiksi ambulanssilla.

Illat ja viikonloput

Päivystysapu 116 117

Jos sairastut äkillisesti ilta-aikaan, viikonloppuna tai pyhäpäivänä, soita Päivystysapuun ennen kuin hakeudut päivystyspoliklinikalle.

Päivystysapu-puhelinpalvelu tarjoaa päivystyksellisiin asioihin keskittynyttä terveysneuvontaa ja hoidontarpeen arviota.

Porvoon sairaalan päivystys sijaitsee osoitteessa Sairaalantie 1, Porvoo. Päivystyksellä on erillinen sisäänkäynti sisääntulokerroksessa.

Porvoon sairaalan päivystyksessä hoidetaan äkillisesti vakavasti sairastuneita, kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Sairaalan päivystys auttaa tilanteissa, jolloin terveysasema on kiinni, mutta hoitoa ei voida toteuttaa turvallisesti terveysasemalla seuraavana arkipäivänä.

Soita Päivystysapuun 116 117 ennen kuin hakeudut sairaalan päivystykseen.

Jos olet käyttänyt Kymenlaakson hyvinvointialueen yhteispäivystyksen palveluita iltaisin ja viikonloppuisin, voit edelleen käyttää kyseisiä palveluita. Sopimus Kymenlaakson hyvinvointialueen kanssa ei koske ensihoitoyksiköiden kuljetuksia. HUS:in ensihoidosta vastaava päättää ensihoidon kuljetuksista oman hyvinvointialueen ulkopuolelle.

Terveyskirjasto

Myös Terveyskirjaston verkkopalvelusta saat apua arviointiin ja omahoito-ohjeita

Hätätilanteet 112

Kun on hätätilanne ja tarvitset ambulanssia, soita hätänumeroon 112. Hätätilanteita ovat esimerkiksi:

Voisit hyötyä myös näistä