Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Terveyskeskussairaala

Terveyskeskussairaalassa hoidamme hyvin laaja-alaisesti potilaita, joilla on esimerkiksi infektio tai jotka tarvitsevat kuntoutusta. Meille tulee myös saattohoidossa olevia potilaita.

Hoidamme potilaita moniammatillisissa tiimeissä, joissa on mukana lääkäreitä, fysioterapeutteja, sairaanhoitajia ja lähihoitajia.

Potilas voidaan sijoittaa mille tahansa hänelle sopivalle osastolle hyvinvointialueen sisällä hänen kotipaikkakunnastaan riippumatta. Pyrimme kuitenkin löytämään potilaalle paikan mahdollisimman lähellä omaa kotia.

Osasto 1, Porvoo

Hoidamme pääasiassa murtumapotilaiden jatkokuntoutusta. Asiakkaat tulevat jatkokuntoutukseen erikoissairaanhoidosta. Lisäksi hoidetaan infektiopotilaita. Potilaspaikkoja on 24.

Hoidon ja kuntoutuksen lisäksi selvitämme asiakkaan kokonaistilanteen, arvioimme oikean hoitopaikan ja järjestämme jatkohoidon sekä turvallisen kotiutuksen. Valtaosa asiakkaistamme palaa kotiin, tarvittaessa tukitoimien ja kotikuntoutuksen avulla.

Puhelinasiointi

Osaston kanslia 040 676 7799

Käyntiosoite

Askolinintie 1 G, 06100 Porvoo

Vierailuaika

klo 13–19

Osasto 2, Porvoo

Hoidamme potilaita, joilla on muisti-, mielenterveys- tai päihdesairauksia tai -ongelmia. Tutkimme ja hoidamme myös potilaiden muita akuutteja sairauksia osana kokonaisvaltaista hoitoa.

Potilaat voivat tulla osastolle kotoa kotihoidon lääkärin lähetteellä. Katkaisuhoitoon tulevat potilaat voivat tulla hoitoon myös päihdeklinikan kautta. Muuten potilaat tulevat jatkohoitoon erikoissairaanhoidon puolelta tai siirtyvät meille perusterveydenhuollon puolelta.

Toiminnallinen kuntouttaminen sekä turvallinen lääkehoito ovat tärkeä osa hoitoa. Keskimääräinen hoitoaika on noin 1,5 viikkoa ja valtaosa potilaista palaa kotiin tarvittavien tukitoimien kanssa.

Hoidon ja kuntoutuksen lisäksi selvitämme asiakkaan kokonaistilanteen, arvioimme oikean hoitopaikan ja järjestämme jatkohoidon sekä turvallisen kotiutuksen.

Osastolla on 24 potilaspaikkaa ja 1–2 hengen huoneita. Osaston ulko-ovet sekä potilashuoneiden ja yleistilojen säilytyskaapit pidetään suljettuina turvallisuuden vuoksi.

Osaston henkilökuntaan kuuluu osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja, sairaanhoitajia, lähihoitajia, sekä terveyskeskusavustaja. Fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja ravitsemusterapeutti ovat käytettävissä arkipäivisin. Lääkäri on paikalla osastolla arkipäivisin.

Puhelinasiointi

Kanslia 040 676 7793

Osasto 040 676 7788

Osastonhoitaja 0400 936 888

Käyntiosoite

Askolinintie 1 G, 06100 Porvoo

Vierailuaika

13-19

Osasto 3, Porvoo

Hoidamme akuutisti muun muassa sydän-, keuhko- ja infektiotauteihin sairastuneita. Osastolle tullaan lääkärin lähetteellä terveysasemalta, erikoissairaanhoidosta tai kotihoidosta. Keskimääräinen hoitoaika osastolla on noin viikko. Hoidon ja kuntoutuksen lisäksi selvitämme asiakkaan kokonaistilanteen, arvioimme oikean hoitopaikan ja järjestämme jatkohoidon sekä turvallisen kotiutuksen.

Osastolla hoidetaan myös saattohoitopotilaita, joille on varattu yhden hengen huoneita. Osasto toimii alueellisen kotisairaalan tukiosastona. Toteutamme myös 3–5 päivän alkoholivieroitusjaksoja.

Potilaspaikkoja on 26. Henkilökuntaan kuuluvat osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja, terveyskeskusavustaja, sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Fysio-, toimintaterapeutin ja ravitsemussuunnittelijan ja kotiutushoitajan palvelut ovat käytettävissä tarvittaessa. Lääkäri työskentelee osastolla arkipäivisin.

Puhelinasiointi

Kanslia 040 676 7762

Mikael Helander

Osastonhoitaja, Osasto 3, Porvoo

040 481 0386

mikael.runeberg@itauusimaa.fi

Käyntiosoite

Askolinintie 1, 06100 Porvoo

Vierailuaika

klo 13–19

Osasto 4, Sipoo

Hoidamme potilaita, jotka tarvitsevat sairaalahoitoa ja kuntoutusta, mutta ei enää erikoissairaanhoitoa. Osa osaston potilaista odottaa osastolla jatkohoitopaikka. Osastomme toimii myös tukiosastona Itä-Uudenmaan kotisairaalan potilaille. Potilaat tulevat osastolle jatkohoitoon erikoissairaanhoidosta, päivystyksen kautta tai kotoa käsin. Potilaspaikkoja on 28.

Potilaan hoidosta ja kuntoutumisesta vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu lääkäreitä, sairaanhoitajia, lähihoitajia, fysioterapeutteja ja kuntoutushoitaja. Lääkäri työskentelee osastolla arkipäivisin.

Puhelinasiointi

Osaston kanslia 040 191 4305

Käyntiosoite

Jussaksentie 14, 04130 Sipoo

Vierailuaika

klo 13–19

Osasto 5, Loviisa

Hoidamme akuutisti muun muassa sydän-, keuhko- ja infektiotauteihin sairastuneita. Hoidamme myös saattohoitopotilaita ja toimimme tukiosastona kotisairaalan saattohoitopotilaille.

Meille tullaan lähetteellä erikoissairaanhoidosta (Kotka, Porvoo, muut HUS-sairaalat) terveyskeskuksen avo- sekä kiirevastaanotolta tai suoraan kotoa kotihoidon tai kotisairaalan lääkärin ohjeistuksella.

Hoidon ja kuntoutuksen lisäksi selvitämme asiakkaan kokonaistilanteen, arvioimme oikean hoitopaikan ja järjestämme jatkohoidon sekä turvallisen kotiutuksen yhteistyössä kotihoidon kanssa.

Potilaspaikkoja on 25.

Moniammatilliseen tiimiin kuuluu lähihoitajia, sairaanhoitajia, osastosihteeri, 2 fysioterapeuttia ja osastonlääkäri arkisin. Teemme myös tiivistä yhteistyötä kotisairaalan kanssa.

Puhelinasiointi

Osasto 044 455 5337

Osastosihteeri 044 455 5338

Käyntiosoite

Öhmaninkatu 4, 07900 Loviisa

Vierailuaika

klo 13–19