Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Mielenterveys ja päihteet

Hyvinvointialue tarjoaa mielenterveys- ja päihdepalveluita nuorille ja aikuisille.
Saat apua kaikista terveydenhuollon yksiköistä, jos haluat mielenterveyden palveluiden apua.

Saat apua palveluistamme, jos

Aikuisten päihdepalvelut on tarkoitettu yli 22-vuotiaille (korvaushoito 18-vuotiaasta ylöspäin). Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut hoitavat 13–21-vuotiaita.

Osion sisältö

Terapianavigaattori

Terapianavigaattori on kysely, jonka avulla pääset oikeaan hoitoon. Täytä navigaattori, jos haluat terapiaa tai muuta keskusteluapua. Terapianavigaattori nopeuttaa hoitoon pääsemistä ja hoidon tarpeen arviointia.

Kokemusasiantuntijatoiminta

Kokemusasiantuntija on ihminen, joka on parantunut esimerkiksi jostain sairaudesta. Parantumisen jälkeen hän auttaa muita samassa tilanteessa olevia. Kokemusasiantuntija antaa esimerkiksi vertaistukea. Tällä sivulla kerromme kokemusasiantuntijuudesta.

Aikuisten mielenterveyspalvelut

Saat tukea aikuisten mielenterveyspalveluista, jos sinulla on haasteita mielenterveyden kanssa. Autamme yli 22-vuotiaita aikuisia, joilla ei ole opiskelija- tai työterveyshuoltoa.

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluyksikkö Zemppi

Zemppi auttaa 13–21-vuotiaita nuoria. Saat meiltä apua, jos sinulla on ongelmia mielenterveyden tai päihteiden kanssa. Tuemme myös nuorten vanhempia. Zempin palvelut ovat ilmaisia.

Päihdehuollon avopalvelut

Päihdehuollon avopalvelut auttavat, jos sinulla on ongelmia alkoholin, huumeiden tai muiden päihteiden käytössä. Voit tulla meille ilman lähetettä.

Saat apua myös

Voisit hyötyä myös näistä