Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Terveysvastaanotot

Alueemme terveyskeskuksissa sijaitsevat lääkärin ja hoitajan kiireelliset ja kiireettömät vastaanotot sekä hammashoito. Isommista terveyskeskuksista löydät myös sosiaali- ja senioripalveluita, kuntouttavaa toimintaa ja neuvoloita.

Useassa terveyskeskuksessa toimii myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin eli HUS:in palveluita, kuten laboratorio ja kuvantamispalveluita. 

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot

Terveysvastaanotoilla tarjoamme perusterveydenhuollon palveluita. Terveysvastaanotto on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen erikoissairaanhoidon jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin. 

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolla tutkimme, arvioimme ja hoidamme terveyttä ja sairauksia yhteisymmärryksessä sinun kanssasi. Vastaanotolla seuraamme myös kroonisia sairauksia (esimerkiksi diabetes ja uniapnea) yksilöllisen hoitosuunnitelmasi mukaisesti sekä annamme ennaltaehkäisevää ja terveyttä edistävää neuvontaa ja elintapaohjausta. 

Osa lääkärien ja hoitajien vastaanotoista voidaan hoitaa etävastaanottoina halutessasi, jos asia soveltuu etäyhteydellä hoidettavaksi.  

Ajanvaraus ja neuvonta

Ajanvaraus- ja neuvontanumerossa sinua palvelee terveydenhuollon ammattilainen, joka ohjaa sinut eteenpäin. Annamme myös hoito-ohjeita ja tietoa terveyspalveluista. Soita meille, jos olet epävarma siitä, tarvitsetko kiireellistä hoitoa. 

Jokaisella terveyskeskuksella on oma palvelu- ja ajanvarausnumeronsa. Myös hammashoidolla on erilliset ajanvarausnumerot. 

Voit perua aikasi soittamalla ajanvaraus- ja neuvontanumeroon. Kun soitat, valitse vaihtoehto ”ajan peruminen” ja jätä puheviesti vastaajaan.  

Voit jättää viestin vastaajaan vuorokauden ympäri. 

Aika tulee perua viimeistään 24 tuntia ennen sovittua vastaanottoaikaa. Peruuttamattomasta poisjäännistä veloitetaan hinnaston mukainen maksu, jos olet täyttänyt 18 vuotta. 

Asiointi ja yhteystiedot

Palvelupaikat

Kiireellinen hoito ilman ajanvarausta

Osassa hyvinvointialueen terveyskeskuksissa on myös kiireellisen hoidon vastaanotto eli terveyspäivystys. Kun tarvitset kiireellistä hoitoa, voit tulla näihin keskuksiin ilman ajanvarausta. 

Jos sairastut äkillisesti ilta-aikaan, viikonloppuna tai pyhäpäivänä, soita Päivystysapuun 116 117 ennen kuin hakeudut päivystyspoliklinikalle. Päivystysapu tarjoaa päivystyksellisiin asioihin keskittynyttä terveysneuvontaa ja hoidontarpeen arviota.

Porvoon sairaalan päivystyksessä hoidetaan äkillisesti vakavasti sairastuneita, kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Hoitoon pääsy (T3 -aika) 

T3-aika tarkoittaa kolmatta vapaata aikaa ja mittaa jonotusaikoja terveydenhuollon ammattilaiselle. Aikaan lasketaan kiireettömät ajat, joilla tarkoitetaan kaikkia ei-päivystysaikoja.

Odotusaika lääkärille huhtikuu 2023

Odotusaika hoitajalle huhtikuu 2023

Voisit hyötyä myös näistä