Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Omatiimi

Omatiimi toimii kaikilla Itä-Uudenmaan terveysasemilla. Se on hoitotiimi, joka on suunnattu säännöllistä palvelua tarvitsevalle pitkäaikaissairaalle asiakkaalle.
Oman terveysasemasi ammattilaiset ohjaavat sinut tarvittaessa palvelun piiriin.

Omatiimissä toimii sosiaali- ja terveystoimen eri ammattilaisia, muun muassa sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, lääkäri, jalka- ja ravitsemusterapeutti, sosiaaliohjaaja, depressiohoitaja ja fysioterapeutti. He pystyvät yhteistyössä vastaamaan sinun monialaisiin tarpeisiisi asiakkaana. Omatiimin tavoitteena on tarjota sinulle kokonaisvaltaista palvelua ja vähentää yksittäisiä käyntejä eri ammattilaisten vastaanotoilla. 

Omatiimiin ohjataan ensisijaisesti sinut, jolla on pitkäaikainen seurantaa vaativa sairaus, esimerkiksi sydän- ja verisuonisairaus, astma tai diabetes. Lisäksi edellytämme, että terveysalan ammattilainen on arvioinut, että hyötyisit merkittävästi Omatiimin asiakkuudesta.  

Omatiimissä nimetty omahoitaja laatii kanssasi yhdessä hoito- ja palvelusuunnitelman, jonka mukaan suunnittelemme muun muassa kontrollikäyntien tarpeen sekä omaseurannan ja -hoidon tavoitteet. Omahoitaja myös toimii ensisijaisesti yhteyshenkilönä terveysasioissasi. 

Toimi näin

Ota yhteyttä omaan terveysasemaasi, jos haluat päästä Omatiimin palvelujen pariin.

Voit olla yhteydessä suoraan Omatiimiin vain, jos olet sen asiakas. Saat yhteystiedot ensimmäisellä Omatiimi-käynnillä.  Osa kontrollikäynneistä voidaan toteuttaa etävastaanottona.  

Ennen ensimmäistä käyntiä Omatiimissä sinun tulee täyttää sinulle lähetetty omahoitolomake sekä käydä laboratoriokokeissa, jos sinulle on ohjeistettu niihin. Ota omahoitolomake mukaan vastaanotolle.  Ota mukaasi myös ajantasainen lääkelista sekä mahdolliset omamittaustulokset, esimerkiksi verenpaine, verensokeri tai pef-puhallukset.