Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Päivä- ja työtoiminta vammaisille

Järjestämme monipuolista työ- ja päivätoimintaa alueemme asukkaille, joilla on kehitysvamma, autismikirjon häiriö tai vastaava palveluntarve

Päivätoiminta

Tarjoamme päivätoiminnan eli osallisuutta edistävän toiminnan asiakkaalle laaja-alaista tai kaiken kattavaa ohjausta ja tukea. Tavoitteena on tukea aikuisuutta, omatoimisuutta, osallisuutta, itsenäisyyttä ja elinikäistä oppimista.

Tarjoamme asiakkaalle hänen tarpeisiinsa perustuvaa mielekästä toimintaa. Tavoitteenamme on, että asiakas saa mahdollisuuden olla osallisena yhteisössä ja yhteiskunnassa. Asiakkaalla on henkilökohtaiset tavoitteet, jotka laadimme yhdessä hänen ja hänen sidosryhmänsä kanssa.

Vuorovaikutussuhteet, omien valintojen tekeminen, ilon ja onnistumisen kokeminen ovat tärkeitä tekijöitä toiminnassamme. Panostamme kommunikaatioon ja käytämme puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä. Toimintamme sisältää muun muassa erilaisia käden taitoja, kulttuuria, taidetta, liikuntaa, musiikkia sekä aisti- ja luontoelämyksiä. 

Asiakkaalle voidaan tarjota sekä osallisuutta että työllisyyttä edistävää toimintaa tarpeen mukaan.

Työtoiminta

Työtoiminta eli työllisyyttä edistävän toiminnan asiakkaalle tarjoamme arkeen ja työelämään valmentavaa toimintaa. Tavoitteena on tukea aikuisuutta, omatoimisuutta, osallisuutta, itsenäisyyttä ja työllisyyttä. Asiakas saa mahdollisuuden kokeilla erilaisia työtehtäviä ja järjestellä joustavasti omaa työviikkoaan. 

Aivan kuten päivätoiminnassakin, asetamme työtoiminnan asiakkaan ja hänen sidosryhmänsä kanssa henkilökohtaiset tavoitteet. Tavoitteenamme on mahdollistaa asiakkaan kykyjen mukainen toiminta, osallisuus ja työllistyminen. 

Työvalmennus on tärkeä osa työllisyyttä edistävää toimintaa. Työvalmennuksella tarjoamme asiakkaalle työkokeiluja avoimilla työmarkkinoilla sekä palkkatyötä mahdollisuuksien mukaan. 

Vammaispalvelujen hakemus

Lomake löytyy hyvinvointialueen lomakesivulta.

Tulosta ja täytä lomake, ja lähetä se postitse osoitteeseen:

Jos olet jo vammaispalveluidemme asiakas, voit hakea palveluja yhteyshenkilösi avulla. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@itauusimaa.fi.

Puhelinasiointi

Jos haluat tietää enemmän siitä, mitä tukipalveluita voimme tarjota vammaiselle henkilölle, voit soittaa yleiseen neuvontanumeroomme. Tarvittaessa asiasi välitetään eteenpäin vammaispalveluille.

019 5600 145