Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Turvakoti

Turvakoti on tarkoitettu lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille. Väkivallan ei tarvitse olla fyysistä – jo väkivallan uhka on syy hakeutua turvakotiin. Turvakotiin voi hakeutua kaikenikäiset, sukupuolesta riippumatta.

Tarjoamme ympärivuorokautista turvattua asumista ja psykososiaalista tukea asiakkaille. Turvakodissa autamme sinua myös käytännön asioiden hoidossa. Turvakodissa oleminen on asiakkaalle maksutonta ja turvakotiin voi hakeutua suoraan ottamalla meihin yhteyttä, asuinpaikkakunnasta riippumatta. On hyvä soittaa ennen turvakotiin hakeutumista, mutta akuuteissa tilanteissa turvakodille voi myös hakeutua suoraan soittamalla ovikelloa.

Tunnista lähisuhdeväkivaltaa ja hae apua ajoissa

Turvakotityöskentelyn tarkoitus on tarjota turvaa, apua, tukea ja neuvontaa lähisuhdeväkivallan tai sen uhan alle eläville. Asiakastyöskentelyn tavoitteena on katkaista väkivalta tai sen uhan alla eläminen, auttaa turvallisen elämän rakentamisessa sekä vahvistaa asiakkaan voimavaroja ja selviytymiskeinoja.

Turvakodissa palvelemme suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tarvittaessa käytämme tulkkipalveluita asiakastyössä.

Turvakodin tilat

Turvakodissa saat oman huoneen käyttöösi ja rauhaa turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä. Turvakodissa on aina ammattihenkilöstöä paikalla. Työssä, koulunkäyntiä ja päivähoitoa voi jatkaa turvakotijakson aikana olosuhteiden salliessa.

Turvakodin tilat ovat osittain esteettömiä. Asiakastilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Lukittujen turvakotitilojen ulkopuolella on yhteiskäyttöinen hissi, jonka käyttö vaatii henkilökunnan apua. Kylpy- ja wc-tilat ovat esteettömiä.

Puhelinasiointi

Turvakodin ohjaajat 0400 664 932 vuorokauden ympäri

Turvakodin sosiaalityöntekijä (arkisin klo 9–16)  040 3533 448.

Marika Johansson

Turvakodin esihenkilö

040 676 7875

marika.johansson@itauusimaa.fi

Soita meille, kerromme mielellämme lisää palveluistamme ja tiloistamme.

Käyntiosoite

Nordenskiöldinkatu 18, 06100 Porvoo

porvoon.turvakoti.porvoo@itauusimaa.fi

Yhteistyökumppanit

Teemme yhteistyötä Rikosuhripäivystyksen(siirryt toiseen palveluun) ja Keski- ja Itä-Uudenmaan Lyömättömän Linjan(siirryt toiseen palveluun) kanssa. Yhteistyökumppanimme vierailevat turvakodissa säännöllisesti. Asiakkailla on mahdollisuus saada myös heiltä apua ja tukea niin halutessaan.

Lisätietoa turvakodeista 

Tutustu myös näihin sivustoihin