Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityö tukee työikäisten aikuisten sosiaalista hyvinvointia ja toimintakykyä elämän eri taitekohdissa. Toimintamme on kokonaisvaltaista ja monipuolista. Tarvittaessa teemme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Aikuissosiaalityöstä saat tukea vaikeissa elämäntilanteissa, kun sinun on hankala löytää apua muualta. Hae apua, jos tunnet ettet pärjää itse, omat voimasi eivät riitä, tai tarvitset konkreettista apua esimerkiksi talousasioissa, asumiseen tai sosiaaliseen hyvinvointiin, opintoihin ja työllisyyteen liittyvissä asioissa. 

Aikuissosiaalityö on pitkäjänteistä ja suunnitelmallista toimintaa. Tavoitteenamme on yhdessä kanssasi löytää keinot elämäntilanteesi parantamiseksi. 

Aloitamme laatimalla yhdessä palvelutarpeen arviointi. Sen perusteella laadimme kanssasi suunnitelman siitä, miten voimme sinua auttaa. 

Työikäisten aikuissosiaalityön asiakasohjaus

Toimi näin

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen työikäisten aikuissosiaalityön asiakasohjaus neuvoo sekä asukkaita että ammattilaisia erityisesti työikäisten sosiaalipalveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Asiakasohjaus on tarkoitettu uusille asiakkaille. Se toimii sisääntuloväylänä niille asiakkaille, joissa tarvitaan sosiaalipalveluiden tuomaa tukea ja apua. Jos sinulla on jo asiakkuus, niin sinun tulee olla yhteydessä omaan vastuutyöntekijääsi tai omatyöntekijääsi.

Voit olla joko omasta tai läheisesi hyvinvoinnista huolestunut yksityishenkilö, tai konsultaatioapua kaipaava ammattilainen. Työikäisten asiakasohjausyksikön ammattilaiset huolehtivat myös työikäisten sosiaalipalveluiden virka-ajan päivystyksestä. Yksikkö vastaanottaa sosiaalihuoltolain mukaisia huoli-ilmoituksia. Palvelun tarvetta arvioi sosiaalihuollon ammattilainen yhdessä muiden tarvittavien tahojen kanssa.

Aikuissosiaalityön takaisinsoittopalvelu

Puhelinasiointi

Työikäisten aikuissosiaalityön asiakasohjaukseen voi soittaa numeroon 019 5600 154.

Puhelusi rekisteröityy palveluun 24/7. Soitamme takaisin kaikki klo 12.00 mennessä takaisinsoittopalveluun rekisteröityneet puhelut saman arkipäivän aikana. Kello 12:00 jälkeen tulleet puhelut soitamme viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Keskitetty aikuissosiaalityön neuvontapiste

Aikuissosiaalityön keskitetty neuvontapiste sijaitsee osoitteessa Mannerheiminkatu 20 E, 06100 Porvoo. Neuvontapisteellä voi asioida ma-to 12-14 ja pe 10-12.  

Neuvontapisteeseen voit olla yhteydessä arkisin klo 9-11 ja klo 12-15 puhelimitse 019 5600 155.

Aikuissosiaalityön neuvontapisteessä toimistosihteeri voi tarvittaessa auttaa sinua

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sähköisten lomakkeiden kautta voi jättää niin sanotun huoli-ilmoituksen (eli ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta) palvelutarpeen arvioimiseksi. sekä täydentävän tai ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksen. 

Yhteydenotto omaan- tai vastuutyöntekijään tai välitystilinhoitajaan

Voit olla yhteydessä suoraan aikuissosiaalityön vastuutyöntekijääsi puhelimitse puhelinajalla tiistaisin klo 13–14 tai torstaisin klo 10–11

Välitystiliasiakkaat voivat olla yhteydessä arkisin klo 9–10, p. 019 5600 156

TYP:n ja kotoutumisen sosiaalipalveluiden asiakkaat voivat olla yhteydessä omaan työntekijään.

Yhteydenotot sähköpostitse

Voit laittaa palautetta, kysymyksiä tai yhteydenottopyynnön sähköpostitse aikuissosiaalityön yhteiseen sähköpostilaatikkoon aikuissosiaalityo@itauusimaa.fi

Sähköposti ei ole tietoturvallinen, joten salassa pidettävän tiedon lähettäminen on asiakkaan vastuulla. Sähköpostia lukee kaikki aikuissosiaalityön työntekijät.

Toimipisteet, joissa voit asioida ajanvarauksella

KESKINEN (Porvoo)
Mannerheiminkatu 20 E, 06100 Porvoo

ITÄINEN (Loviisa, Lapinjärvi, Askola, Myrskylä ja Pukkila)
Öhmaninkatu 4 C, 07900 Loviisa, Terveystie 1, 07500 Askola

LÄNTINEN (Sipoo)
Jussaksentie 14, 04130 Sipoo