Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Poliisilaitoksen sosiaaliohjaaja

Porvoon poliisiasemalla työskentelee sosiaaliohjaaja, joka auttaa erityisesti nuoria rikoksista epäiltyjä Itä-Uudenmaan alueella. Poliisilaitoksen sosiaaliohjaaja on osa Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen toimintaa.

Sosiaaliohjaaja

Nuorten rikosasiat ja oikeusedustus

Poliisilaitoksen sosiaaliohjaaja valvoo alaikäisen etua poliisikuulusteluissa/-puhutteluissa sekä 15–17-vuotiaan tuomioistuinkäsittelyissä.

Sosiaaliohjaaja arvioi, millaista sosiaalityötä ja muuta neuvontaa sinä saatat tarvita rikosprosessin eri vaiheessa. Sosiaaliohjaaja koordinoi yhteistyötä poliisin, sosiaalitoimen, syyttäjäviraston ja oikeuslaitoksen välillä.

Ankkuritoiminta

Ankkuritoiminnan kohteena ovat alle 15-vuotiaat nuoret.

Sinut voidaan ohjata toimintaan esimerkiksi, jos olet syyllistynyt rikolliseen tekoon, käytät päihteitä tai hyvinvoinnissasi on muita ongelmia. Muun muassa poliisi, sosiaalitoimi, nuorisotoimi, koulutoimi ja lastensuojelu voi ohjata sinut ankkuritoimintaan.

Tavoitteena on lapsen ja nuoren rikoskierteen katkaiseminen mahdollisemman varhaisessa vaiheessa. Poliisilaitoksen sosiaaliohjaaja on osa Ankkuritiimiä ja on usein ankkuritapaamisen järjestäjä poliisin kanssa.

Näin otat yhteyttä poliisilaitoksen sosiaaliohjaajaan

Voit hakeutua tai ohjautua sosiaaliohjaajan luokse poliisin tai jonkun muun toimijan ohjaamana. Voit myös ottaa itse yhteyttä sosiaaliohjaajaan. Palvelu on maksutonta.

Marie Grönroos

Poliisilaitoksen sosiaaliohjaaja

040 482 3336

marie.gronroos@itauusimaa.fi