Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Työterveyshuolto

Hyvinvointialueen työterveyshuollon järjestämisvastuu on kaksijakoinen.

Ensinnäkin hyvinvointialueen täytyy huolehtia oman henkilöstönsä työterveyshuollon palveluista.

Toiseksi hyvinvointialueen pitää huolehtia siitä, että hyvinvointialueella toimivilla yrityksillä ja yrittäjillä on tarjolla työterveyshuollon palvelut.

Yritys on velvollinen työntekijöilleen ja esimerkiksi yksityinen henkilö henkilökohtaiselle avustajalleen velvollinen tarjoamaan työterveyspalvelut. Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien ennaltaehkäisy. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky tarpeen mukaan työsuhteen alussa ja määräajoin. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen. Itä-Uudenmaan hyvinvointialue on sopinut järjestämisvastuullisen työterveyshuollon tuottamisesta yksityisten palveluntuottajien kanssa.

Ehdot palvelun saamiseksi

Työntekijällä on oikeus työterveyshuoltoon, jonka järjestämistavasta päättää työnantaja. Työnantaja voi sopia työterveyshuollon tuottamisesta suoraan yksityisen palvelutuottajan kanssa tai käyttää hyvinvointialueen osoittamaa tahoa. Työterveyshuollosta tehdään aina työnantajan ja työterveyshuollon palvelutuottajan välinen työterveyshuollon sopimus.

Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Ota yhteyttä: myynti@mehilainen.fi puh 010 414 0112 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min)

Käyntiosoite

Mehiläinen Porvoon Lääkärikeskus, Näsin koulukatu 2, 06100 Porvoo

Mehiläinen Loviisa Työterveyspalvelut, Aleksanterinkatu 5, 07900 Loviisa