Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Uusia tukipalveluja lapsiperheille, nuorille ja aikuisille Itä-Uudellamaalla

Itä-Uudenmaan kunnissa kokeiltiin loka–marraskuussa 2021 ensi kertaa perhevalmennusten järjestämistä etäyhteydellä ensimmäistä lastaan odottaville perheille. Keväällä 2022 järjestetään toinen valmennuskerta ja jatketaan sisällön kehittämistä saadun palautteen perusteella.

Kokeilu tehtiin kuntarajat ylittävänä monialaisena yhteistyönä. Osallistujia oli yhteensä kuusikymmentä henkilöä, lähes kaikista kunnista. Sekä ammattilaiset että asiakkaat kokivat etäperhevalmennuksen onnistuneeksi.

Etäperhevalmennuksen sisällön kehittämistä jatketaan ammattilaisille suunnatussa työpajasarjassa maaliskuussa. Toinen etäperhevalmennus alkaa maaliskuun puolivälissä ja siihen ilmoittautuminen tapahtuu oman äitiysneuvolan terveydenhoitajan kautta.  

Perhepolku-palvelu laajenee

Syksyllä 2021 käyttöönotettujen Perhepolku-verkkokurssien lisäksi Itä-Uudellamaalla järjestetään kuudes- ja seitsemäsluokkalaisten nuorten vanhemmille suunnatut Perhepolku-vanhempainillat. Vanhempainiltojen toteutukseen osallistuu ensimmäisellä kerralla yhteensä kymmenen ala- ja yläasteen koulua. Vanhempainillat järjestetään maaliskuun lopulla 2022.