Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Siirtyminen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023

Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palveluista siirtyy kunnista hyvinvointialueille 1.1.2023.

Muutos koskee Itä-Uudenmaan pelastuslaitosta ja julkisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kunnissa. Näitä ovat Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo. Sote-palvelut jatkuvat samoissa toimipaikoissa kuin aiemminkin, mutta osa puhelinnumeroista ja sähköpostiosoitteet muuttuvat 1.1.2023.

Uusia puhelinnumeroita

Terveysasemien ja suun terveydenhuollon uusista puhelinnumeroista on tiedotettu jo aiemmin postitse ja mediatiedotteessa 12.12.2022 seuraavasti:

Hyvinvointialueella on käytössä myös kaikille yhteinen sosiaali- ja terveydenhuollon neuvontanumero 019 5600 111, joka palvelee esimerkiksi ikääntyneitä, työikäisiä ja vammaispalvelujen asiakkaita. Palvelujen asiakkaat voivat myös olla yhteydessä normaalisti omaan työntekijään. Työntekijät siirtyvät hyvinvointialueen palvelukseen ja heidän puhelinnumeronsa säilyvät samana kuin ennenkin. Sähköpostiosoitteiden loppuosa muuttuu muotoon @itauusimaa.fi.

Lapsia, nuoria ja perheitä varten on käytössä seuraavat sosiaalityön neuvonta- ja päivystysnumerot:

Vuodenvaihteessa viikonloppuna tärkeät hätä- ja päivystyspuhelinnumerot

Seuraa hyvinvointialueen uutisia verkossa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivusto löytyy osoitteesta itauusimaa.fi. Sivustolla kerrotaan perustietoa hyvinvointialueesta, avoimista työpaikoista, hallinnosta ja päätöksenteosta. Tästä lähtien kaikki hyvinvointialueen ajankohtaiset uutiset ja esimerkiksi tiedotteet palveluista julkaistaan samassa verkko-osoitteessa.

Hyvinvointialueen laajempi verkkosivusto sote-palveluineen tullaan avaamaan samassa osoitteessa keväällä 2023. Siihen saakka tietoa sotepalveluista löytyy vielä kuntien sivuilta.

Pelastuslaitoksen osalta tiedot löytyvät jatkossakin osoitteesta pelastustoimi.fi/ita-uusimaa. Pelastuslaitoksen sähköpostiosoitteiden loppuosa on muotoa @pelastustoimi.fi.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen tiedotusta voi seurata myös sosiaalisessa mediassa. Kanavia ovat Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ja YouTube.