Siirry sisältöön

Nuoret ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialue kertovat hyvinvointialueuudistuksesta ja vaikuttamisesta

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue on tuottanut yhteistyössä alueen nuorten ja Careerian opiskelijoiden kanssa nuorille suunnatun videon.

Tavoitteena on auttaa nuoria hahmottamaan, mitkä kunnat kuuluvat alueeseen ja mitä hyvinvointialueuudistus tarkoittaa. Lisäksi haluttiin myös nostaa esille nuorten vaikuttamistoiminnan merkitys ja erityisesti hyvinvointialueen nuorisovaltuusto, joka on olennainen vaikuttamiskanava nuorille.

Hyvinvointialue yhteistyössä alueen nuorten kanssa

Video toteutettiin yhteistyössä Careerian media-alan opiskelijoiden kanssa syksyllä 2022.

Tuotantotiimi: Käsikirjoitus, tuotannon suunnittelu: Tia Sarén, Kuvaus ja editointi, jälkituotanto: Viktoriia Gorovaia, Ääni, kalusto: Tatu Turunen. Kuvausassistentti, grafiikka: Saimi Pesu.

 – Careerian media-alan opiskelijat toteuttivat videoprojektin innostuneesti ja itsenäisellä otteella, kertoo Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen järjestötyön ja osallisuuden asiantuntija Nanna Kostiainen. Yhteistyö Careerian opiskelijoiden ja ohjaavan opettajan kanssa oli sujuvaa. Käsikirjoitus katsottiin ensin yhdessä tarkasti läpi, jonka jälkeen nuoret saivat itse toteuttaa osaamistaan. Toivottavasti voimme toistekin tehdä yhteistyötä alueemme oppilaitosten kanssa. Jaoimme videon hyvinvointialueen YouTube-kanavalle ja esimerkiksi eri oppilaitoksiin ja kuntien nuorisovaltuustoihin näytettäväksi, Kostiainen jatkaa.

Nuorten ja hyvinvointialueen tekemä video löytyy hyvinvointialueen YouTube-kanavalta: https://youtu.be/4Q5rgCLwTQs(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Valtakunnallinen Kohti nuorten hyvinvointialueita -hanke julkaisi lokakuussa 2022 nuorille suunnatun videon, jossa kerrotaan tulevien hyvinvointialueiden toiminnasta ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksista alueilla https://bit.ly/hyvivointialuevideo(siirryt toiseen palveluun). Tästä inspiroituneena Itä-Uudenmaan hyvinvointialue halusi toteuttaa yhdessä alueen nuorten kanssa omalle alueelle vastaavan videon.

Kuva nuorista videolla.
Katso video YouTube-kanavaltamme.