Siirry sisältöön

Sipoon terveysasema kestomenestyjä Nuorten Lääkärien Yhdistyksen koulutuspaikkakyselyssä

Koulutuspaikkakysely on suomalaisten erikoistuvien lääkärien koulutusolosuhteita kartoittava tutkimus. Kyselyllä kartoitetaan erikoistuvien lääkäreiden saamaa koulutusta ja ohjausta sekä yleisemin työoloja ja työn kuormittavuutta nykyisessä koulutuspaikassa.

Sipoon terveyskeskus on pärjännyt vuosina 2019–2021 Koulutuspaikkakyselyssä erinomaisesti ja ansainnut jokaisena vuonna vastaajilta täydet viisi tähteä.

Syksyllä 2022 Koulutuspaikkakyselyä ei toteutettu, vaan seuraava kysely tehdään syksyllä 2023 yhteistyössä Lääkäriliiton kanssa. ”Välivuoden” aikana tarkasteltiin aiempaa syvällisemmin viiden vuoden aikana kertynyttä dataa koulutuspaikoista. Analyyseissa käytettiin Koulutuspaikkakyselyn tuloksia vuosilta 2017–2021.

Kyselytulokset osoittavat, että Sipoon terveyskeskuksessa tehdään pitkäjänteistä työtä ammatillisen jatkokoulutuksen parissa.