Siirry sisältöön

Söderkullan uusi sosiaali- ja terveysasema avautuu maaliskuussa

Söderkullan uusi sosiaali- ja terveysasema on valmistunut. Itä-Uudenmaan hyvinvointialue aloittaa sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisen Söderkullan sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa 1.3.2023 alkaen. Uuden aseman on rakennuttanut Sipoon kunta, joka vuokraa tiloja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen ja HUS:in käyttöön.

Palvelutarjonta

Sosiaali- ja terveysasemalta tarjotaan seuraavia palveluita:

Ajanvaraus lääkärin, sekä terveyden- ja sairaanhoitajien vastaanotolle numerosta 019-5600600. Palveluaika on lähtökohtaisesti maanantaista torstaihin klo 8.00–16.00 ja perjantaisin klo 8.00–14.00. Tarkempaa palvelukohtaista tietoa aikatauluista saatte tehdessänne ajanvarausta. Nikkilän sosiaali- ja terveysasema jatkaa normaalisti toimintaansa, ja osa ajanvarauksista saatetaan ohjautua myös Nikkilän asemalle, mikäli Söderkullassa ei ole vapaita aikoja.

HUS-Laboratorion ajat voi varata puhelimitse numerosta 09 471 86800 (arkisin kello 7.30-15.30) tai Internetin kautta osoitteesta www.huslab.fi/ajanvaraus(siirryt toiseen palveluun).

Yleinen neuvontanumero 019 5600 111

Yleisestä neuvontanumerostamme voit kysyä Itä-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalveluista arkisin klo 9–15. Ohjaamme sinut oikeaan palvelupaikkaan. Jonossa oleviin puheluihin vastaamme saman arkipäivän aikana.

Uudet tilat soveltuvat kaikille

Sosiaali- ja terveysaseman tilat ovat esteettömät, ja ne on suunniteltu kaikille käyttäjille toimiviksi. Tilat sijaitsevat toisessa kerroksessa, ja niihin pääsee sekä portaita pitkin, että hisseillä sekä A- että B-sisäänkäynneiltä.

Aseman kalustamisessa on pyritty huomioimaan tilojen erilaiset käyttäjät. Odotustiloissa on istumapaikkoja, ja WC-tilat liikuntarajoitteisille tai lastenvaunujen kanssa liikkuville.
Värimaailma on toteutettu lämpimillä ja miellyttävillä sävyillä.

Neuvolassa on omahoitohuone sekä erillinen lasten hoito- ja imetyshuone. Lisäksi lastenvaunuille on merkitty vaunuparkki, ja lapsille on varattu leikkinurkkaus. Terveysaseman puolella on aikuisille suunnattu omahoitopiste.

Suun terveydenhuolto jatkaa S-marketin rakennuksessa

Suun terveydenhuollon palvelut jatkavat S-marketin rakennuksessa, osoitteessa Amiraalintie 2. Hammashuollon toiminta jatkuu normaaliin tapaan niiden nykyisissä tiloissa myös toiminnan alettua Söderkullan sosiaali- ja terveysasemalla.

Sen sijaan neuvolapalvelut muuttavat uusiin tiloihin Söderkullan sosiaali- ja terveysasemalle 1.3.2023 alkaen eikä toimintaa tämän jälkeen enää ole neuvolan vanhoissa tiloissa.

Saapuminen

Söderkullan sosiaali- ja terveysaseman osoite on Amiraalintie 4, 01150 Söderkulla. Sosiaali- ja terveysaseman pääsisäänkäynnit sijaitsevat kerrostalon pihan puolella. Rakennus on Söderkullan liikenneympyrän viereen rakennettu uusi asuinkerrostalo, jonka toisessa kerroksessa sijaitsevat neuvolan sekä sosiaali- ja terveysaseman tilat.  Kerrostalo sijaitsee Palvelutalo Lindan vieressä, ja sen katutasossa sijaitsevat R-kioskin ja Söderkullan apteekin tilat.

Kartta,j ohon merkitty paikoitus ja sisäänkäynnit

Söderkullan sosiaali- ja terveysasemalle on kaksi eri sisäänkäyntiä. Ne molemmat sijaitsevat talon sisä- ja takapihalla.

A-sisäänkäynti on sisäpihalla, keskivaiheilla rakennusta. A-sisäänkäynnin kautta kuljetaan neuvolaan. Kävellen neuvolan sisäänkäynnille pääsee helpoiten Amiraalintien kautta.

B-sisäänkäynti on pihan puolella, rakennuksen päädyssä. B-sisäänkäynti on pääsisäänkäynti terveysasemalle ja HUS-Laboratorioon. B-sisäänkäynnistä pääsee myös helpoiten potilastoimistoon ja terveysaseman infoon. Terveysaseman sisäänkäynnille kuljetaan autolla Amiraalintien kautta, ja kävellen B-sisäänkäynnille pääsee Uuden Porvoontien kautta.

Uuden terveysaseman tilat sijaitsevat toisessa kerroksessa. Kulkemaan toiseen kerrokseen pääsee sekä rappusia että hissejä käyttämällä. Hissit sijaitsevat sekä A- että B-sisäänkäyntien läheisyydessä. Sosiaali- ja terveysaseman tilat ovat yhtenäiset, joten tarvittaessa voit käyttää kumpaa ovea tahansa.

Pysäköinti

Rakennuksen piha-alueen viimeistelytyöt ovat vielä kesken. Piha tehdään valmiiksi kevään ja kesän 2023 aikana, jolloin istutukset saadaan tehtyä. Siihen asti pihan pysäköintipaikoissa ja -merkinnöissä voi olla puutteita.

Sosiaali- ja terveysaseman asiakkaiden käyttöön on varattu pihasta autopaikat S34-S46.

Paikat sijaitsevat B-sisäänkäynnin läheisyydessä, piha-alueen perällä. Inva-paikat ja niiden sijainti valmistuvat viimeistään kesällä 2023 piha-alueen viimeistelyn yhteydessä.

Kartta, johon merkitty asiakaspysäköinnin paikat

Piha-alueella olevat autopaikat eivät valitettavasti riitä kaikille asiakkaille. Jos autojen pysäköintipaikat ovat täynnä, voi auton jättämiseen hyödyntää Opintie 6:n pysäköintialuetta. Rakennuksessa asioivia suositellaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä ja saapumaan lähialueilta kävellen.

Muut pysäköintipaikat sosiaali- ja terveysaseman pihalla ovat taloyhtiön asukkaille varattuja paikkoja. Näille pysäköintipaikoille ei saa pysäköidä.