Siirry sisältöön

Lapsiperheiden asiakasohjaus auttaa, kun huolestut lapsen hyvinvoinnista

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen lapsiperheiden asiakasohjaus neuvoo sekä asukkaita että ammattilaisia erityisesti lapsiperheiden sosiaalipalveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Lapsiperheiden asiakasohjaukseen voi olla yhteydessä, kun sinulla on huolta lapsen ja perheen tilanteesta esimerkiksi seuraavissa asioissa:

Voit olla joko omasta tai läheisesi hyvinvoinnista huolestunut yksityishenkilö, tai konsultaatioapua kaipaava ammattilainen. Selvitämme jokaisen yhteydenoton ja lastensuojeluilmoituksen tarpeellisessa laajuudessa ja arvioimme, minkä tyyppistä apua lapsi ja perhe voi tarvita.

Asiakasohjaus on tarkoitettu uusille asiakkaille. Se toimii ikään kuin sisätuloväylänä niille perheille, joissa tarvitaan sosiaalipalveluiden tuomaa tukea ja apua. Jos lapsi on jo sosiaalipalveluiden asiakas, hänen asioistaan huolehtii hänen omatyöntekijänsä tai vastuutyöntekijänsä.

Lapsiperheiden asiakasohjausyksikön ammattilaiset huolehtivat myös esimerkiksi lapsiperheiden sosiaalipalveluiden virka-ajan päivystyksestä. Yksikkö vastaanottaa lastensuojeluilmoitukset, tekee alkuarviointeja ja palvelutarpeen arviointeja.

Ota yhteyttä:

Tällä hetkellä sähköinen yhteydenottopyyntömme vaatii tunnistautumista. Nimettömänä toimiva sähköinen asiointi on tulossa piakkoin.

Lapsiperheiden asiakasohjaus on uusi yksikkö, joka aloitti toimintansa maaliskuussa 2023.