Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Sinustako perhehoitaja?

Kiinnostaisiko sinua tarjota inhimillinen, kotoisa ja turvallinen arki perhehoidettavalle? Pitää huolta perhehoidettavan hyvinvoinnista hänen omien tarpeidensa mukaisesti ja ottaa hänet osaksi oma arkeasi?

Kenelle

Perhehoitajaksi voidaan hyväksyä henkilö, joka koulutuksensa, kokemuksensa tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella on sopiva antamaan perhehoitoa.

Perhehoitolain mukaan perhehoitajan tulee suorittaa tehtävän edellyttämä ennakkovalmennus. Valmennuksessa annetaan tietoa perhehoidosta ja perehdytään ennakolta perhehoitajan tehtävään.

Ennakkovalmennuksen käynnistymisvaiheessa ei tarvitse olla varma halustaan tai kyvystään perhehoitajan tehtävään. Valmennuksessa saatava tieto auttaa tekemään päätöksen.

Koulutamme sinut tehtävään ja keskustelemme kanssasi perhehoitajuuteen liittyvistä kysymyksistä. Koulutus sisältää 7-8 tapaamista, kotitehtäviä ja arviointikeskustelun koulutuksen lopussa.

Toimi näin

Ilmoittaudu ennakkohaastatteluun ja kysy lisää valmennuksesta perhehoidon työntekijöiltä. Ennakkohaastattelu tai lisätietojen kyseleminen ei sido sinua vielä mihinkään. Ennakkohaastattelun perusteella valitsemme osallistujat perhehoidon valmennukseen, jonka aikana on vielä mahdollisuus pohtia toiminnan sopivuutta ja omia valmiuksia sitoutua. Sitoutuminen toimintaan tehdään valmennuksen jälkeen. 

Löydät yhteystiedot alempaa tältä sivulta.

Perhehoitajalta vaaditut valmiudet

Valmennuksen jälkeen voimme tarjota

Perhehoidon vastuutyöntekijöiden yhteystiedot

Sonja Lampen

Ikääntyneiden perhehoidon koordinaattori

040 5281 605

Anna-Mari Luomala

Sosiaaliohjaaja, Vammaispalvelut, erityishuolto ja omaishoidon tuki

040 528 9663

anna-mari.luomala@itauusimaa.fi

Askola, Myrskylä, Pukkila

Hanna Ruotsalainen

Sosiaaliohjaaja

040 594 2862

Hanna.Ruotsalainen@itauusimaa.fi

Porvoo

Daniela Spring

Palvelukoordinaattori

040 487 7230

daniela.spring@itauusimaa.fi