Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Ikääntyneiden asumisyksiköt ja palvelutalot

Ikääntyneiden asumisyksiköt ja palvelutalot on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät pärjää enää kotona.

Näin haet asumisyksikköön asukkaaksi

Ota yhteyttä ikäihmisten asiakasohjaajaan. Hän arvioi tilanteesi ja tuen tarpeesi. Asiakasohjaaja tekee sinulle hakemuksen palveluasumiseen arvioinnin jälkeen. Sitten hyvinvointialueen työryhmä päättää, saatko paikan asumisyksiköstä. Pääset asumaan palvelukotiin, kun kotona asuminen ei enää onnistu.

Palveluasumisen arkeen kuuluu monenlaista toimintaa, kuten

Asunnot ovat isoja. Niissä on sähköinen hoitosänky ja patja. Voit myös tuoda omia huonekaluja ja henkilökohtaisia tavaroita mukanasi.

Asumisyksiköissä on myös

Saat oman hoitajan, joka huolehtii hoidostasi. Saat suunnitella hoitoa yhdessä läheistesi kanssa. Teemme yhdessä suunnitelman. Päivitämme suunnitelmaa vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Omaiset ja läheiset voivat tulla vierailemaan luoksesi milloin tahansa. Tutustu seuraavaksi eri kuntien yksiköihin.

Asumisyksiköt Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

Osion sisältö

Taasiakoti (Loviisa)

Taasiakodissa on kaksi ryhmäkotia. Ryhmäkoteihin mahtuu 26 asukasta. Siellä on myös ryhmäkoti, jossa järjestetään lyhyttä kuntouttavaa hoitoa.

Toukovuoren palvelukoti (Porvoo)

Toukovuoren palvelukoti on tehostetun palveluasumisen palvelutalo. Palvelukodissa on neljä ryhmäkotia. Sinne mahtuu yhteensä 60 asukasta.

Mäntyrinteen palvelukoti (Askola)

Mäntyrinteen palvelukodissa on ympärivuorokautista palveluasumista. Lisäksi siellä annetaan lyhytkestoista hoitoa.

Omenamäen palvelutalo (Porvoo)

Omenamäessä on monenlaisia asumisen muotoja. Siellä on 76 eri kokoista asuntoa sekä kolme ryhmäkotia. Ryhmäkoteihin mahtuu 13 asukasta. Osa asunnoista on tarkoitettu senioreille.

Hyvän elämän talo Harmaakallio (Loviisa)

Harmaakalliossa on neljä ryhmäkotia. Sinne mahtuu 56 asukasta. Asukkaille on omat huoneet. Harmaakalliossa on huoneita myös pariskunnille. Järjestämme toimintaa ja aktiviteetteja asukkaillemme.

Johanna-koti (Porvoo)

Johanna-koti on palvelutalo. Siellä on neljä ryhmäkotia. Sinne mahtuu 60 asukasta. Se sijaitsee Johannisbergin kaupunginosassa.

Onnela (Loviisa)

Onnelassa on ryhmäkoti ja tuettua asumista. Siellä on yhteensä 13 asuntoa ja 15 huonetta. Onnela sijaitsee Pernajan kirkonkylässä eli Loviisan ja Porvoon välissä.

Onninkodit (Pukkila)

Onninkodeissa on ympärivuorokautista palveluasumista. Sinne mahtuu 25 asukasta. Onninkodit sijaitsevat hyvinvointikeskus Onnin yhteydessä.

Palomäen palvelukoti (Porvoo)

Palomäen palvelukodissa on neljä ryhmäkotia. Sinne mahtuu 53 asukasta. Palvelukoti sijaitsee Palomäen palvelukeskuksessa.

Pääskypellon palvelukoti (Porvoo)

Pääskypellon palvelukodissa on tehostettua palveluasumista. Pääskypellossa on neljä ryhmäkotia. Sinne mahtuu 60 asukasta. Palvelukoti sijaitsee Gammelbackassa.

Rosenkulla (Loviisa)

Rosenkullassa on ympärivuorokautista palveluasumista. Se on tarkoitettu muistisairaille asukkaille. Sinne mahtuu 14 asukasta. Lisäksi siellä on kuusi paikkaa lyhytkestoiseen hoitoon.

Ryhmäkoti Väinölä (Myrskylä)

Väinölä on ryhmäkoti ikäihmisille. Sinne mahtuu 30 asukasta.

Sateenkaari (Sipoo)

Sateenkaari on pitkäkestoisen hoidon osasto. Sinne mahtuu 28 asukasta. Sateenkaaren tilat muistuttavat kotia. Siellä asukas voi asua elämänsä loppuun asti.

Suvirinne (Sipoo)

Suvirinne on palvelukoti. Se on tarkoitettu muistisairaille. Lisäksi siellä on neljä paikkaa lyhytkestoiseen hoitoon.

Suvituuli (Sipoo)

Suvituuli on palvelukoti. Sinne mahtuu 30 asukasta. Kehitämme asukkaiden muistia ja fyysistä toimintakykyä.