Siirry sisältöön

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

Jos olet ollut yli vuoden työttömänä tai jos olet alle 25-vuotias ja olet ollut puoli vuotta työttömänä, ja monet asiat vaikeuttavat työllistymistäsi, TYP voi olla sinulle oikea palvelu. Edistämme yhdessä sinun ja verkoston kanssa työllistymistäsi, elämänhallintaasi, työkykysi ylläpitoa ja työhön kuntoutumistasi.

TYP on työvoimaviranomaisen, hyvinvointialueen ja Kelan yhteinen toimintamalli. Palvelemme pidempään työttömänä olleita työnhakijoita. 

TYP:ssa selvitämme, millaisia yksilöllisiä työllistymisen esteitä ja edellytyksiä sinulla on. Suunnittelemme juuri sinua tukeva palvelukokonaisuus. TYP:n kautta pääset niihin julkisiin työvoima-, sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluihin, joita tarvitset. 

TYP-palvelu on maksutonta. 

Näin TYP toimii 

Palveluun tullaan verkoston eri tahojen ohjaamana. Voit myös hakeutua palveluihin suoraan. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä yhteyshenkilöösi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa, hyvinvointialueella, Kelassa tai kunnassa. 

Kartoitusjakso 

Asiakkuutesi TYP:ssa alkaa kartoitusjaksolla (max. 3 kk). Tänä aikana tapaat hyvinvointialueen ja TE-toimiston tai kuntakokeilun työntekijöitä ja tarvittaessa myös Kelan tai kunnan asiantuntijan. Palveluun kuuluu myös työttömien terveystarkastus. 

Kartoitusjakson aikana selvitetään tilannettasi ja palveluiden tarvetta mahdollisimman laajasti. Jakson lopussa teet yhdessä hyvinvointialueen työntekijän ja työvoimaviranomaisen kanssa monialaisen työllistymissuunnitelman. 

Monialainen työllistymissuunnitelma 

Työllistymissuunnitelmassa sovimme tavoitteista ja palveluista. Suunnitelmasi toteutumista seurataan noin kolmen kuukauden tai tarpeen mukaan välein koko TYP-asiakkuutesi ajan. Suunnitelmaa tarkistetaan silloin vastaamaan mahdollisesti muuttuneita tarpeitasi.¨ 

Toimintaperiaatteemme

Toimintamme perustana on asiakaslähtöisyys ja yksilöllisyys. Palvelemme sinua joustavalla, positiivisella ja ratkaisukeskeisellä työotteella. Palvelumme ovat yksilöllisesti räätälöityjä sinun tarpeittesi mukaan ja lähtökohtana ovat omat tavoitteesi, voimavarasi, vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteesi. 

TYP:iin liittyvää lakisäädäntöä 

Puhelinasiointi