Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta voi olla sinulle sopiva palvelu, jos olet ollut pitkään työttömänä, etkä työ- ja toimintakyvyn rajoitusten vuoksi voi ottaa vastaan työtä tai koulutusta tai osallistua työllistymistä edistäviin palveluihin.

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on kohentaa elämänhallintaasi sekä työllistymis- ja kouluttautumisedellytyksiäsi. 
 
Kuntouttava työtoiminta voi sisältää avustavia työtoimintatehtäviä esimerkiksi hyvinvointialueen yksiköissä tai ryhmätoimintaa. Lisäksi saat yksilöllistä ohjausta. Työtoimintaa järjestetään 1–4 päivänä viikossa, neljä tuntia päivässä, vähintään kolmen kuukauden ajan. 

Sovimme sinun kanssasi toiminnan sisällöstä, tavoitteista ja totutustavoista. Seuraamme tavoitteiden toteutumista säännöllisesti. 

Kuntouttavan työtoiminnan aikana toimeentulonasi on työttömyysetuutesi sekä kulukorvaus osallistumispäiviltä. Myös matkakulusi korvataan. 

Toimi näin

Voit päästä kuntouttavaan työtoimintaan aktivointisuunnitelman tai monialaisen työllistymissuunnitelman ja palvelupäätöksen kautta. 

Keskustele mahdollisuudestasi kuntouttavaan työtoimintaan oman asuinkuntasi työvoimaviranomaisen tai hyvinvointialueen sosiaalihuollon ammattihenkilön kanssa. 

Puhelinasiointi

019 5600 111