Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Kotikuntoutus

Kotikuntoutuksen tarkoituksena on tukea itsenäistä arjessa pärjäämistä. Tavoitteenamme on mahdollistaa sinulle mielekäs ja sujuva arki omassa kodissa.

Ohjaudut kotikuntoutukseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen kautta esimerkiksi sairaalasta, kotihoidosta tai terveyskeskusosastoilta. Kotikuntoutus voi myös ohjata sinua, jos kotona huomataan, että toimintakykysi arjen toiminnoissa heikkenee. Lisäksi kotikuntoutus tekee ennaltaehkäisevää arviointia ja ohjausta, kun kartoitamme ikääntyneen palvelutarvetta.

Kotikuntoutuksen ammattilainen tekee luoksesi arviokäynnin, jonka pohjalta teemme kanssasi kuntoutumissuunnitelman. Olennaista on oma arviosi toimintakyvystäsi ja oman tavoitteen asettaminen kuntoutumiselle. Tavoitteena voi esimerkiksi olla helpottaa sängystä nousemista, rapuissa kulkemista tai kaupassa asioimista itsenäisesti.

Toimi näin

Jos koet, että kotikuntoutus olisi tarpeellista, niin ole ensisijaisesti yhteydessä jo olemassa olevaan hoitokontaktiisi, esimerkiksi kotihoitoon tai ikäihmisten palveluohjaukseen.  

Voisit hyötyä myös näistä