Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Suomenkieliset asumisyksiköt vammaisille

Nämä yksiköt tarjoavat suomenkielisiä asumispalveluita vammaisille henkilöille.

Itäisen Porvoon asumispalvelut

Peuralaakson yksikkö on yksikerroksinen puurakenteinen omakotimainen ryhmäkoti Porvoon Kevätkummussa. Henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri.

Peuratie 3, 06150 Porvoo.

Oravamäen yksikkö on kaksikerroksinen puurakenteinen omakotimainen ryhmäkoti Porvoon Kevätkummussa. Henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri.

Joukahaisentie 14, 06150 Porvoo.

Jooseppi on yksikkö, joka koostuu kerrostalon alimman kerroksen asunnosta, jonka yhteydessä annetaan palvelua kahdeksaan erilliseen tuetun asumisen asuntoon. Henkilökunta on paikalla pääsääntöisesti klo 10–20 (vain tarvittaessa klo 7-20) ja yöaikaan ohjaajaan saa yhteyden puhelimella.

Sammontie 4 A 5, 06150 Porvoo.

Sinikuusi on yksikkö, joka koostuu kerrostalon kahden rapun alimmasta kerroksesta, jotka on yhdistetty yhdeksi 11-paikkaiseksi ryhmäkodiksi. Henkilöstö on paikalla klo 7–21 välillä ja yövalvonta on järjestetty etänä Porvoon Peuralaakson yksiköstä.

Jousitie 4 E ja D, 06150 Porvoo.

Galgbackan asumisyksikkö koostuu pienkerrostaloalueella olevasta ryhmäkodista, jonka yhteydessä annetaan palvelua erillisiin tuetun asumisen asuntoihin. Ryhmäkodissa on tällä hetkellä 10 senioriasukasta. Henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri.

Galgbackantie 9 H 58, 06100 Porvoo.

Mathias Antas

Yksikön esihenkilö

040 304 7358

mathias.antas@itauusimaa.fi

Yksiköt: Jooseppi, Oravamäki, Peuralaakso, Sinikuusi

Leena Pulkkinen

Esihenkilö, Vammaispalvelut

040 3047 256

leena.pulkkinen@itauusimaa.fi

Galgbackan asumisyksikkö, Porvoo

Omenatarhan asumisyksikkö, Porvoo 

Yksikkö on suunnattu aistivammaisille, monivammaisille ja autismikirjoon kuuluville henkilöille. Omenatarhan asumisyksikössä on 3 ryhmäkotia, joissa on yhteensä 16 asuntoa. A-talo on suunnattu aisti- ja monivammaisille henkilöille. Porvoon Omenatarhan alue on uusi ja rauhallinen pientaloalue. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Omenatarha tekee tiivistä yhteistyötä Porvoon päiväaikaisen toiminnan Aurinkotuvan kanssa.

Vanha Veckjärventie 2, 06150 Porvoo. Yhteyshenkilö: esihenkilö Päivi Hietanen, 040 3047380. 

Päivänsäteen yksikkö lasten ja nuorten lyhytaikaiseen asumiseen, Porvoo 

Päivänsäteen yksikössä järjestetään lasten ja nuorten lyhytaikaista asumista sekä tuntihoitoa.  Asiakashuoneita on 7. Yksikkö on yksikerroksinen, puurakenteinen, omakotimainen rakennus.

Teollisuustie 20 B, 06150 Porvoo. Yhteyshenkilö: Esihenkilö Alexandra Vuokkovaara, 044 358 1166

Mäntyrinteen asumisyksikkö, Askola 

Mäntyrinne tarjoaa suomenkielisiä asumispalveluja henkilöille, joilla on kehitysvamma, autisminkirjon häiriö tai vastaava palveluntarve. Mäntyrinteen ympärivuorokautiset asumispalvelut käsittävät ryhmäkodin, autismiryhmäkodin ja 6 rivitaloasuntoa, yhteensä 18 asumispaikkaa. Henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri. Asumisyksikkö tekee tiivistä yhteistyötä Askolan päivätoimintayksikön kanssa, jossa suurin osa asiakkaista on Mäntyrinteen asukkaita.

Mäntyrinteentie 6, 07500 Askola. Yhteyshenkilö: Esihenkilö Pirjo Mikkola, 040 304 7118 

Puhelinasiointi

Jos haluat tietää enemmän siitä, mitä tukipalveluita voimme tarjota vammaiselle henkilölle, voit soittaa yleiseen neuvontanumeroomme. Tarvittaessa asiasi välitetään eteenpäin vammaispalveluille.

019 5600 111