Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Verkosta saa apua matalalla kynnyksellä, kun huolet täyttävät mielen

Nuorten verkkopalvelu normaali.fi ja aikuisten enjaksa.fi on avattu Itä-Uudenmaan asukkaille. Niistä saa apua silloin, kun mieli on täynnä huolta ja kysymyksiä tai perhearki tuntuu uuvuttavalta.

Nuori voi pitää huolensa sisällään jopa vuosia ja tuntea, ettei apua saa keneltäkään. Silloin oikea osoite on normaali.fi, jossa voi tehdä itselleen huolitestin, katsoa videokirjastosta tarinoita erilaisista, nuoria koskettavista huolenaiheista ja keskustella chatissa.

Aikuisilla perhe-elämä saattaa aiheuttaa pulmia, jolloin ongelman ratkomisessa ja itsensä auttamisessa tukee enjaksa.fi. Videokirjaston tarinoista voi löytää apua omassa tilanteessa tai hakeutua chatin kautta palveluneuvonnan ja ammattiavun piiriin.

– Verkkopalvelut otettiin käyttöön Itä-Uudenmaan kunnissa huhtikuussa, koska osana sote-uudistusta haluamme luoda uusia, matalan kynnyksen palveluja perinteisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen lisäksi, sanoo hankesuunnittelija Heidi Hovisilta. Videokirjastot ovat kaikille avoimia. Itä-Uudenmaan chat-palvelu kattaa tämän vuoden ajan kestävässä kokeiluvaiheessa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Porvoon ja Sipoon.

normaali.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

enjaksa.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)