Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle ollaan perustamassa digitaalista sosiaali- ja terveyskeskusta lähipalveluiden rinnalle.

Digisotekeskuksen toimintaa lähdetään pilotoimaan osana Itä-Uudenmaan kestävän kasvun hanketta, johon alue on saanut rahoitusta 6,9milj€ Suomen kestävän kasvun ohjelmasta.  

Keskitetty Digisotekeskus mahdollistaa digipalveluiden käyttöönoton täysin uudessa laajuudessa. Digisotekeskustoiminnalla halutaan nopeuttaa hoitoon pääsyä, sekä sujuvoittaa hoito- ja palveluprosesseja digivälineitä hyödyntäen.  

Odotettu lisä palveluvalikoimaan 

Digisotekeskuksen palvelut tulevat ensi vaiheessa tukemaan terveysasemien toimintaa.

– Uudet yhteydenottokanavat, kuten sähköinen ajanvaraus, chat ja etävastaanotto ovat alueella tehdyn asiakaskyselyn perusteella erittäin toivottuja palvelumuotoja. Tavoitteena on, että digisotekeskuksen toiminta alkaa syksyllä 2023, kertoo hankejohtaja Jaana Forslund. 

Digisotekeskus ei tule korvaamaan kivijalkapalveluita, vaan on odotettu lisä palveluvalikoimaan. Tarkoitus on helpottaa terveysasemien ruuhkia hoitamalla digitalisin välinein sellaiset asiat, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimista. Digisotekeskus palvelee kaikkia Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaita. 

Suomen kestävän kasvun ohjelmalla tuetaan hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Suomen kestävän kasvun ohjelmaa rahoitetaan EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU) Hanketta koordinoi Sosiaali- ja terveysministeriö. 

HyVä-digi nimikilpailun voittoon 

Digisotekeskuksen markkinointityö käynnistettiin hanketyöntekijöiden ja viestinnän toimesta helmikuun lopulla. Hyvinvointialueen työntekijät pääsivät kahden viikon ajan osallistumaan nimikilpailuun, jonka tuloksena alueen digisotekeskuksen nimeksi valikoitui HyVä-digi! HyVä tulee sanoista hyvinvointi ja välfärd.