Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Myrskyläläiset ja pukkilalaiset saavat vaihtaa takaisin Itä-Uudenmaan hyvinvointialueeseen toukokuun loppuun saakka

Asukkaat voivat vaihtaa terveysasemaansa halutessaan kerran vuodessa. Myrskylässä ja Pukkilassa osa asukkaista tahtoisi nyt kuitenkin perua tekemänsä vaihdon.

Orimattilan seudun avosairaanhoidon kumppanuusryhmä on päättänyt, että tehdyn terveysasemavaihtopyynnön Orimattilan sote-keskukseen voi poikkeuksellisesti perua vielä 31.5.2023 asti. Tätä mahdollisuutta voivat käyttää kaikki Myrskylän ja Pukkilan asukkaat, jotka haluavat perua tekemänsä terveysasemavaihdon. Peruminen tapahtuu ilmoittamalla kirjallisesti asiasta sekä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle että Orimattilan sote-keskukseen.

Lisäksi Myrskyläläiset ja pukkilalaiset saavat käyttää myös omien asuinkuntiensa toimipisteiden lisäksi Askolan yksikköä.

Erikoissairaanhoidossa valinnanvapaus

Erikoissairaanhoidon palveluiden osalta potilaalla on valinnanvapaus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että potilas voi itse valita erikoissairaanhoidon hoitopaikkansa yhteisymmärryksessä hoitavan lääkärin kanssa mistä tahansa kyseistä erikoissairaanhoitoa antavasta yksiköstä. Erikoissairaanhoitoon tarvitaan aina lääkärin lähete.  Erikoissairaanhoidossa hoitovastuu siirtyy valitulle hoitopaikalle vain lähetteeseen kirjatun sairauden tai hoidontarpeen osalta.