Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Omaolo-palvelu korvaa Klinikin käytön Loviisassa ja Lapinjärvellä kevään 2023 aikana

Omaolo-palvelun sähköiset oirearviot on nyt otettu käyttöön Loviisassa ja Lapinjärvellä.

Omaolo-palvelussa voi asioida verkossa hyvinvointi- ja terveysasioihin liittyen. Sen käytöllä voi arvioida terveyttä, hyvinvointia ja sairauden oireita. Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireet ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Kaikki Omaolon kuusitoista erilaista oirearviota otetaan käyttöön Loviisan ja Lapinjärven asukkaille huhtikuun 2023 loppuun mennessä. Omaolo korvaa Loviisassa ja Lapinjärvellä terveydenhuollon Klinik palvelun, joka loppuu toukokuun 2023 aikana. 

Omaolon oirearviot on otettu käyttöön Sipoossa, Porvoossa ja Askolassa jo vuonna 2021 ja kevään 2023 aikana käyttöönottoa laajennetaan Loviisaan, Lapinjärvelle, Myrskylään ja Pukkilaan. Näin ollen Omaolo-palvelut saadaan käyttöön koko Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Kevään käyttöönotot ovat osa Kestävän kasvun hanketta, joka on jatkoa vuonna 2020 alkaneille sote-hankkeille. 

Omaolo-palvelun käyttö on helppoa, ja se toimii suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Omaolon oirearvio tuottaa lääketieteelliseen tietoon perustuvan arvion, millaista hoitoa tarvitaan ja kuinka kiireellisesti. Palvelu voi antaa asiakkaalle esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai kehotuksen hakeutua terveyskeskukseen. Jos asiakkaan tilanne vaatii ammattilaisen tarkempaa arviointia, asiakas voi lähettää oirearvionsa ammattilaisen sähköiselle työjonolle, josta ammattilaiset käsittelevät asiakkaiden lähettämät oirearviot. Ammattilainen on tarvittaessa yhteydessä asiakkaaseen Omolon kautta tai puhelimitse. 

Omaolo on Suomessa vakituisesti asuville ja julkisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin oikeutetuille henkilöille suunnattu sähköinen asiointipalvelu. Hoitosuositukset perustuvat Kustannus Oy Duodecimin ylläpitämään lääketieteelliseen tietämyskantaan, joka pohjautuu tutkittuun tietoon ja viimeisimpiin Käypä hoito -suosituksiin.  

Tulevina vuosina otetaan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella myös portaittain käyttöön Omaolo-palvelun sähköiset hyvinvointitarkastukset ja asiakkaan kiireettömät sähköiset yhteydenotot sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisiin. 

Omaolo-palvelu löytyy Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen digitaaliset palvelut nettisivulta tai osoitteessa www.omaolo.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)