Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Muutoksia Myrskylän ja Pukkilan terveysasemapalveluissa

Myrskylän terveysasemapalvelut siirtyvät Pukkilan sosiaali- ja terveysasemalle 29.7.2024 alkaen vuoden loppuun eli 31.12.2024 asti. Myrskylän asukkaiden kiirevastaanoton palvelut ovat saatavilla Askolassa, kuten tähänkin asti.

Myrskylän ja Pukkilan suun terveydenhuollon palvelut jatkuvat Askolan toimipisteessä vuoden 2024 loppuun asti.

Päätökset terveysasemapalveluiden ja suun terveydenhuollon järjestämisen muutoksista teki Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen -lautakunta kokouksessaan 5.6. Terveysasemapalveluita ja suun terveydenhuoltoa koskevat päätöspykälät tarkastettiin heti eli päätökset tulivat voimaan välittömästi. 

Palvelujen järjestäminen -lautakunta päätti yksimielisesti, että Lapinjärven suun terveydenhuoltoa ei siirretä Loviisan toimipisteeseen ajalla 6.6.–31.12.2024. 

Syinä työturvallisuus ja rekrytointivaikeudet

Syinä palvelujen siirrolle ovat henkilöstön työturvallisuuden huomioiminen sekä vaikeudet saada rekrytoitua omaa henkilöstöä.

Sekä Myrskylän että Pukkilan terveysvastaanottojen käyntimäärät olivat pieniä vuonna 2023. Myrskylän terveysvastaanoton palvelut tuotetaan tällä hetkellä täysin vuokratyövoiman turvin, sillä omaa henkilökuntaa ei ole saatu palkattua. Myöskään työturvallisuus ei ole halutulla tasolla, sillä hoitaja on työskennellyt valtaosan työajasta Myrskylän tiloissa yksin. 

Sopimus palliatiivisen keskuksen toimintojen siirtämisestä aluehallitukseen

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen -lautakunta päätti lisäksi ehdottaa aluehallitukselle, että se hyväksyy allekirjoitettavaksi sopimuksen HUS-yhtymän Porvoon palliatiivisen keskuksen toimintojen siirtämisestä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.1.2025 alkaen. 

Lautakunta hyväksyi myös Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen perhehoidon toimintaohjeen. 

Muut asiat lautakunta päätti esityslistan mukaan. 

Esityslista(siirryt toiseen palveluun) 

Uutiseen korjattu 7.6.2024 tieto päätöksestä Lapinjärven suun terveydenhuollosta ja 10.6.2024 Myrskylän terveysasemapalvelujen siirtymisen ajankohta.