Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Hoitotakuun eli kiireettömään hoitoon pääsyn lakimuutos 1.9.2023 alkaen

Asiakkaan tulee päästä kiireelliseen hoitoon heti. Kiireettömään hoitoon pääsylle eli hoitotakuulle on erilaisia aikarajoja. Hoitotakuu muuttuu 1.9.2023 sosiaali- ja terveysministeriön lakimuutoksen myötä.

Muutokset hoitotakuussa 1.9.2023

Asiakkaan tulee saada yhteys hyvinvointialueen Sosiaali- ja terveysasemaan välittömästi arkisin terveysaseman aukioloaikoina. Asiakkaan otettua yhteyttä, terveydenhuollon ammattilaisen tulee arvioida hoidon tarve viimeistään kolmantena arkipäivänä yhteydenotosta.

1.9.2023 lähtien:

Kiireettömään hoitoon pääsy ja odotusajat

Asiakkaan tulee päästä hoitoon terveysasemalle kolmessa kuukaudessa ja hammashoitoon kuudessa kuukaudessa.

1.9.2023 lähtien:

Hoitoonpääsyä seurataan kirjatun hoidon tarpeen arvioinnin ja toteutuneen käynnin välisenä aikana. Hoitoonpääsyn seuranta koskee perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon kiireettömiä sairaanhoidollisia avopalveluita. Hoitoon pääsyä koskevat tiedot tuottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Lisätietoja:

https://thl.fi/fi/(siirryt toiseen palveluun)

Stm.fi (Sosiaali- ja terveysministeriö)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)