Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Varautuminen ja turvallisuus-lautakunta 21.9.2023

Varautuminen ja turvallisuus-lautakunta päätti kokouksessaan 21.9. lähettää Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen esityksen palvelutasopäätökseksi edelleen aluehallituksen ja aluevaltuuston käsittelyyn.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos esittää, että palvelutasopäätös on salassa pidettävä asiakirja. Palvelutasopäätöksestä laaditaan julkinen versio.

Kokouksessa käsiteltiin myös pelastustoimen osuutta hyvinvointialueen vuoden 2024 talousarvioesityksestä. Esitys etenee aluehallitukseen ja aluevaltuustoon.

Myös kokouksen muut asiat päätettiin esitysten mukaisesti.

Loviisassa uusitaan öljyntorjuntakalustoa

Lisäksi lautakunta päätti käsitellä lisälistalla olleesta E-luokan öljyntorjunta-aluksen ja öljynkeräyslaitteiston hankinnasta.

Lautakunta hyväksyi Kewatec Aluboat Oy Ab:n aluksen ja laitteiston toimittajaksi. Hankinnan arvo on 1 200 000 euroa.

Alus korvaa Loviisassa sijaitsevan veneen, joka on hankittu vuonna 2001. Nykyisen veneen ylläpitokustannukset ovat korkeat ja se on tullut tiensä päähän. E-luokan öljyntorjunta-aluksen keskimääräinen käyttöikä on noin 20 vuotta.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 22 §:n mukaan varautuminen ja turvallisuus-lautakunta päättää vähintään 1 000 000 euron ja enintään 5 000 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista toimialallaan.