Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Voisitko sinä olla tukiperhe lapselle?

Etsimme nyt luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa lapselle ja kulkea perheen rinnalla hetken aikaa. Voisitko se olla sinä? Itä-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää maksuttoman tukiperhekoulutuksen syystalvella 2023.

Tarvitsemme tukiperheitä lapsille. Tuettavan lapsen tai perheen tuen tarpeen taustalla voi olla monenlaisia syitä. Joskus sukulaiset tai muu sosiaalinen verkosto asuu liian kaukana tai ei ole muutoin läsnä perheen elämässä. Vanhemmilla voi olla haasteita jaksamisessa tai perheen elämäntilanne voi olla vaikea. Lapsi voi tarvita henkilökohtaista huomiota tai kaivata toisten lasten seuraa. Tukiperheenä voi toimia yksin asuva henkilö, pariskunta tai lapsiperhe.

Tukiperheessä lapsi käy tarpeen mukaisesti sovitun sopimuksen puitteissa. Tavallisesti tämä tarkoittaa yhden viikonlopun kuukaudessa ja joskus loma-aikoina muutama lisäpäivä.

Tukiperheeksi ryhtyvältä odotamme, että tukiperheen oma elämäntilanne on vakaa ja perheenjäsenten keskinäiset suhteet ovat kunnossa. Tukiperheeltä toivomme mahdollisuutta sitoutua lapsen ja hänen perheensä tukemiseen vähintään vuoden ajaksi. Tukiperheenä toimiminen edellyttää, että päätös on koko perheen yhteinen, niin aikuisten kuin perheen lasten osalta.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu nyt mukaan koulutukseen tai kysy lisää!

Tukiperhekoulutus 2023

Maksuton koulutus järjestetään Porvoon Perhekeskuksessa, Taidetehtaankatu 4 C, 3.krs.

Torstai 9.11.2023 klo 17.30–20

Tiistai 14.11.2023 klo 17.30–20

Lauantai 25.11.2023 klo 9.00–15.00

Koulutuksen sisältö

Koulutuspäivät yhteensä 10 h

Alkutehtävät ja kotitehtävät koulutuspäivien välissä yhteensä 4 h

Kotikäynti ja haastattelu 2 h

Huomioithan, että kaikilta toimintaan ryhtyviltä pyydetään rikosrekisteriote ja selvitetään, että ei ole muita esteitä tukiperheeksi ryhtymiselle.

Lisätietoja sekä sitovat ilmoittautumiset:

Daniela Spring

Palvelukoordinaattori

040 487 7230

daniela.spring@itauusimaa.fi

Jeanette Söderberg

Johtava sosiaalityöntekijä

040 354 6133

Jeanette.Soderberg@itauusimaa.fi