Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Itä-Uudenmaan kausirokotusten 2023 ajanvaraukset alkavat 30. lokakuuta

Itä-Uudenmaan kausirokotusten 2023 ajanvaraukset alkavat 30.10.2023 kello 9.00. Useampi eri rokote on mahdollista ottaa samalla käyntikerralla, mikäli kuulut useampaan rokotusryhmään.

Huom! Tarkista ylempää ja otsikosta ajanvarauksen alkamisajankohta.

Influenssarokote

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta, kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöltä. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Tähän ryhmään kuuluvat:

Jos ei ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, voi rokotetta kysyä työterveyshuollosta, yksityiseltä terveysasemalta tai apteekeista. Apteekista rokotteen voi ostaa reseptillä, jonka voi tilata terveyskeskuksen rokotelinjalta. Rokotteen voi käydä ottamassa ajanvarauksella omalla terveysasemalla. Pistettävä influenssarokote maksaa apteekissa noin 15 euroa.

Koronarokote

Koronarokotteen tehosterokotusten ajanvaraukset alkavat samana ajankohtana kuin influenssarokotusten eli 30.10.2023 klo 9.00.

Tehosterokote annetaan seuraaville ryhmille:

Syystalven tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, montako tehosteannosta henkilö on aiemmin saanut tai montako kertaa hän on sairastanut koronan. Jos rokotettava on sairastanut koronan, rokoteannos annetaan aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua taudin sairastamisesta. Lisätietoa koronarokotus suosituksista: Koronan tehosterokotukset syystalvella – THL(siirryt toiseen palveluun) Koronatehosterokotteena käytetään uutta Comirnaty XXB.1.5.- varianttirokotetta. Jos kuulut ryhmään, jolle suositellaan sekä influenssa- että koronarokotetta, voit ottaa rokotteet samalla käynnillä.

Pneumokokkirokote

Pneumokokkibakteeri aiheuttaa keuhkokuumeita sekä vakavia yleisinfektioita, kuten verenmyrkytyksiä tai aivokalvotulehduksia, jotka vaativat usein sairaalahoitoa.  Pneumokokkitautien riski kasvaa, kun ihminen ikääntyy. Myös perussairaudet, esimerkiksi keuhko- ja sydänsairaudet, nostavat sairastumisen riskiä. Pneumokokkirokotuksena käytetään Prevenar rokotetta, jota tarvitaan vain yksi annos. Jos olet aikaisemmin saanut Prevenar rokotuksen, niin tehosteannosta ei tarvitse.

Pneumokokkirokote annetaan:

Jos kuulut ryhmään, jolle suositellaan pneumokokkirokotetta, voit ottaa rokotteen samalla käynnillä influenssa- ja koronarokotteen kanssa. Jos ei ole oikeutettu maksuttomaan pneumokokkirokotteeseen, voi rokotetta kysyä työterveyshuollosta, yksityiseltä terveysasemalta tai apteekeista. Apteekista rokotteen voi ostaa reseptillä, jonka voi tilata terveyskeskuksen rokotelinjalta. Rokotteen voi käydä ottamassa ajanvarauksella omalla terveysasemalla.

Kausirokotteet terveysasemilla

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen influenssarokotuksien ajanvaraus käynnistyy 30.10 kello 9.00. Rokotusaikoja on varattavissa kaikille Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen terveysasemien rokotuspisteille. Influenssarokotustoiminta alkaa viikolla 45.

Sähköinen ajanvaraus aukeaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivujen kautta 30.10. kello 9.00. Voit varata rokotusajan myös puhelimitse 30.10. alkaen. Rokotusajan voi myös varata puhelimitse, soittamalla omalle terveysasemalle. Askolassa, Myrskylässä ja Pukkilassa ajanvaraus vain soittamalla.

Sähköinen ajanvaraus (Huom. aukeaa 30.10. kello 9.00)

Porvoo: https://porvoo.palveluohjain.fi/citizen/(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

Sipoo: Internet ajanvaraus – Ajanvaraus (mediatri.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Loviisa: https://sote.easiointi.fi/fi/web/loviisa-te(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

Puhelinasiointi (Huom. aukeaa 30.10. kello 9.00)

Porvoo                                         019-5600402

Sipoo                                           019-5600600

Loviisa                                         044 4 555 360

Askola                                         019-5600200

Myrskylä, Pukkila                        019-5600500

Lapinjärvi                                    044 4 555 360

Saavu rokotukseen vain terveenä. Ota mukaan Kela- kortti. Pukeudu siten, että olkavartesi ovat helposti paljastettavissa.

Kausirokotukset raskaana oleville, lapsille, lapsiperheille sekä nuorille

Influenssarokotusta suositellaan ja se on maksuton mm. kaikille raskaana oleville sekä 6kk – 7-vuotiaille lapsille. Influenssarokote on myös maksuton alle 6 kuukauden ikäisten lasten lähipiirille sekä kaiken ikäisille, jotka ovat alttiita vakavalle influenssalle sairauden tai sen hoidon vuoksi. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote/kenelle-ilmainen-influenssarokote-(siirryt toiseen palveluun)

2–6-vuotiaat saavat nenäsumutteena annettavan influenssarokotteen. Yksi annos nenäsumuterokotetta riittää suojaamaan koko influenssakaudeksi. Muille ikäryhmille annetaan pistettävä influenssarokotus. Alle 9-vuotias lapsi, joka ei ole aiemmin saanut influenssarokotusta tai on aiemmin saanut ainoastaan yhden pistettävän influenssarokotuksen, tarvitsee kaksi annosta pistettävää influenssarokotetta. Ensimmäisen ja toisen annoksen välin tulee olla vähintään neljä viikkoa.

Influenssarokotukset neuvoloissa

Influenssarokotuksen voi myös saada tavallisen vastaanottokäynnin yhteydessä sekä kotipaikkakunnan neuvoloiden muissa avoimissa rokotuspisteissä. Jos perheessä on rokotettava lapsia, vanhemmat ja muut sisarukset voidaan rokottaa samassa yhteydessä neuvolassa. 

Askolan neuvola

Terveystie 1, 07500 Askola

Ilman ajanvarausta

Keskiviikko 15.11 klo. 13.30–17.30

Keskiviikko 13.12 klo. 13.30–17.30

Muina aikoina ajanvarauksella sähköinen ajanvaraus, https://itauusimaa.fi/toimipiste/askolan-neuvola/

Pukkilan neuvola

Ajanvarauksella puh. 040 3549359 (arkisin klo 12-13)

Pukkilan neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Askolaan ilman ajanvarausta rokotusajankohtiin.

Myrskylän neuvola

Ajanvarauksella puh. 040 7146703 (arkisin klo. 12-13)

Myrskylän neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Askolaan ilman ajanvarausta rokotusajankohtiin.

Loviisan neuvola

Öhmaninkatu 4, 07900 Loviisa (Loviisan terveyskeskus ovi A1 II-kerros)

Ilman ajanvarausta:

Tiistai 7.11 klo.13.30–17.30

Maanantai 20.11 klo.13.30-17.30

Muina aikoina ajanvarauksella puhelimitse https://itauusimaa.fi/toimipiste/loviisan-neuvola/

Lapinjärven neuvola

Lapinjärven neuvola, ajanvarauksella puh. 044 5051091 (arkisin klo 12-13)

Lapinjärven neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Loviisaan ilman ajanvarausta ajankohtiin.

Porvoon neuvolat

Lasten, perheiden ja raskaana olevien influenssarokotukset annetaan Porvoon neuvoloissa viikosta 45 alkaen. Erillisiin rokotuskäynteihin pitää varata aika, sähköinen ajanvaraus: https://porvoo.palveluohjain.fi/citizen/(siirryt toiseen palveluun)

Rokotuksista voi myös tiedustella terveydenhoitajan puhelinajalla arkisin kello 12–13.

Sipoo, Söderkullan neuvola

Amiraalintie 4 A, 2. kerros, 01150 Söderkulla

Ajanvarauksella: ajan voi varata joko sähköisesti Internet ajanvaraus – Ajanvaraus (mediatri.fi)(siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse oman terveydenhoitajan kautta (arkisin klo 12–13). Huomioikaa, että jokaisella tulee olla oma rokotusaika varattuna. Mikäli tarvitsette useamman rokotusajan, suosittelemme varaamaan nämä oman terveydenhoitajanne kautta.

Ilman ajanvarausta: walk-in vastaanotolla keskiviikkoisin klo 8–9 viikosta 46 lähtien.

Sipoo, Nikkilän neuvola

Jussaksentie 14, 2.kerros, 04130 Sipoo

Ajanvarauksella:

Ajan voi varata joko sähköisesti Internet ajanvaraus – Ajanvaraus (mediatri.fi)(siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse oman terveydenhoitajan kautta (arkisin klo 12–13). Huomioikaa että jokaisella tulee olla oma rokotusaika varattuna. Mikäli tarvitsette useamman rokotusajan, suosittelemme varaamaan nämä oman terveydenhoitajanne kautta.

Ilman ajanvarausta:

Walk-in vastaanotolla maanantaisin klo 8–9 viikosta 46 lähtien.

Influenssarokotukset koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa

Askolassa, Pukkilassa, Myrskylässä, Lapinjärvellä, Loviisassa, Porvoossa ja Sipoossa. Seuraa kouluterveydenhoitajan viestintää Wilmassa. Kouluterveydenhoitaja rokottaa sovitusti koululla.

Kausirokotteet kotihoidossa

Kotihoidon henkilökunta rokottaa ne kotihoidon asiakkaat, jotka haluavat rokotuksen. Kotihoidon hoitajat sopivat asiakkaiden kanssa asiakaskohtaisista rokotusajoista.

Kausirokotteet ikääntyneiden palvelussa

Asiakkaat rokotetaan ympärivuorokautisissa asumisyksiköissä sairaanhoitajien toimesta.

Kausirokotteet vammaispalvelujen asumisyksiköissä

Asiakkaat rokotetaan ympärivuorokautisissa asumisyksiköissä sairaanhoitajien toimesta. Muut vammaispalvelujen asiakkaat hakeutuvat omalle terveysasemalle.