Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Uusia lisäpalveluita Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen liikkumista tukevien kuljetuspalveluiden käyttäjille

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on uudessa kuljetuspalvelujen taksikilpailutuksessa otettu käyttöön lisäpalveluja, joista taksiyrittäjän on mahdollista saada erityiskorvaus. Nämä lisäpalvelut myönnetään vammaispalveluista asiakkaan palvelutarpeen mukaan ja lisätään Timit-järjestelmään.

Korvattavia lisäpalveluja ovat:

Pysähdys matkalla (yhdensuuntaisella matkalla)

Yksilöllisen kuljetuksen matkustajalla on oikeus lyhyeen pysähdykseen matkan aikana. Ryhmä- tai työmatkakuljetukseen ei kuulu pysähdys. Pysähdyksen kesto on tilaajan voimassa olevien soveltamisohjeiden mukaan 15 minuuttia. Pysähdys ei saa johtaa vähäistä pidempään reitiltä poikkeamiseen. Paluumatka on uusi kuljetuspalvelumatka.

Asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan on mahdollista pidentää pysähdystä yhdensuuntaisella matkalla. Päätös tehdään palvelutarpeen arvioinnin perusteella vammaispalveluissa.

Saattajapalvelu

Saattajapalvelu on tarkoitettu matkustajille, joiden avun tarve liittyy pääosin muihin toimintarajoitteisiin kuin liikkumisrajoitteeseen. Kuljettajan on noudettava saattajapalveluun oikeutettu matkustaja sisältä kohteesta autoon ja saatettava autosta sisälle perille kohteeseen.

Avustamislisä

Avustamispalvelu on tarkoitettu matkustajille, joille on myönnetty oikeus käyttää esteetöntä autoa. Matkustajalla on yleensä käytössään liikkumisen apuväline, kuten pyörätuoli tai rollaattori. Autoilijalla on oikeus avustamislisään kaksinkertaisena, jos asiakkaan avustaminen edellyttää porrasvetoa. Kuljettajan on avustettava avustamispalveluun oikeutettu matkustaja sisältä lähtöpaikasta sisälle perille kohteeseen.

Avustaminen matkaketjussa

Avustaminen matkaketjussa on tarkoitettu matkustajille, joiden avun tarve liittyy liikkumis- tai muuhun toimintarajoitteeseen. Kuljettajan on saatettava avustamiseen oikeutettu matkustaja ajoneuvosta asiakkaan matkaketjun seuraavaan liikennevälineeseen perille omalle paikalle tai terminaalin kohtaamispaikkaan matkatiedon mukaisesti.

Päätös lisäpalveluista tehdään palvelutarpeen arvioinnin perusteella. Mahdollisesti pyydetään myös fysioterapeutin arviota kuljetuspalvelujen toteuttamisesta yksilöllisesti. Oikeus lisäpalveluihin lisätään Timit-järjestelmään.

Ole yhteydessä oman alueen (kunnan) kuljetuspalveluista vastaaviin työntekijöihin tai tee hakemus kuljetuspalveluiden tarpeesta Itä-Uudenmaan kotisivuilta Apua ja tukea vammaisen arkeen – Itä-Uudenmaan hyvinvointialue (itauusimaa.fi) löytyvällä lomakkeella. 

Askola

Susanna Kortelainen 040-7109008

Anna-Mari Luomala 040-5289663

Sipoo

Gitte Jensen-Lindroos 050-4433630

Porvoo

Magdalena Johansson 040-1319388

Karin Wahrman 040-6103155

Jemina Räsänen 040-8091433

Sonja Karnell 040-6761360

Emilia Grönqvist 040-1677813

Hanna Wallin 040-5266039

Loviisa ja Lapinjärvi

Sini Lonka 040-4822545

Hakemuksen palautusosoitteet

Porvoo: Omenamäen palvelukeskus, Tulliportinkatu 4, 06100 Porvoo

Loviisa: Perusturvakeskus, Öhmaninkatu 4, 07900 Loviisa

Sipoo: Nikkilän terveysasema, Jussaksentie 14, 04130 Sipoo

Askola: Askolan terveyskeskus, Terveystie 1, 07500 Askola

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@itauusimaa.fi.