Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Itä-Uudenmaan kausirokotusten 2023 ajanvaraus on nyt auki

Itä-Uudenmaan kausirokotusten 2023 ajanvaraukset ovat nyt auki.

Voit ottaa usean eri rokotteen, jos kuulut useaan rokotusryhmään. Voit merkitä toisen kausirokotteen tiedot verkkoajanvarauksen lisätieto-kenttään tai mainita puhelimessa, mitkä rokotteet haluat.

Pahoittelemme ruuhkautunutta ajanvarausjärjestelmää. Varattavissa olevat ajat menevät nopeasti ja järjestelmä on ylikuormittunut. Lisäämme varattavissa olevia aikoja ja voit myöhemmin kokeilla ajan varaamista uudestaan.

Lisätietoa tiedotteestamme 1.11.2023:

Tietoa kausirokotteista

Influenssarokote

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta, kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöltä. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Tähän ryhmään kuuluvat:

Jos et ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, voit kysyä rokotetta työterveyshuollosta, yksityiseltä terveysasemalta tai apteekeista. Voit tilata reseptin rokotetta varten terveyskeskuksen rokotelinjalta, jonka avulla voit ostaa rokotteen apteekista. Varaa aika rokotukseen omalta terveysasemalta ja ota rokote mukaasi. Pistettävä influenssarokote maksaa apteekissa noin 15 euroa.

Koronarokote

Tehosterokote annetaan seuraaville ryhmille:

Syystalven tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, montako tehosteannosta olet aiemmin saanut tai montako kertaa olet sairastanut koronan.

Jos olet sairastanut koronan, annamme rokoteannoksen aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua taudin sairastamisesta.

Koronatehosterokotteena käytetään uutta Comirnaty XXB.1.5.-varianttirokotetta. Jos kuulut ryhmään, jolle suositellaan sekä influenssa- että koronarokotetta, voit ottaa rokotteet samalla käynnillä.

Lisätietoa koronarokotuksen suosituksista löydät THL:n verkkopalvelusta.

Pneumokokkirokote

Pneumokokkibakteeri aiheuttaa keuhkokuumeita sekä vakavia yleisinfektioita, kuten verenmyrkytyksiä tai aivokalvotulehduksia, jotka vaativat usein sairaalahoitoa.  Pneumokokkitautien riski kasvaa, kun ihminen ikääntyy. Myös perussairaudet, esimerkiksi keuhko- ja sydänsairaudet, nostavat sairastumisen riskiä.

Pneumokokkirokotuksena käytetään Prevenar-rokotetta, jota tarvitaan vain yksi annos. Jos olet aikaisemmin saanut Prevenar-rokotuksen, niin et tarvitse tehosteannosta.

Pneumokokkirokote annetaan:

Jos kuulut ryhmään, jolle suositellaan pneumokokkirokotetta, voit ottaa rokotteen samalla käynnillä influenssa- ja koronarokotteen kanssa.

Jos et ole oikeutettu maksuttomaan pneumokokkirokotteeseen, voit kysyä rokotetta työterveyshuollosta, yksityiseltä terveysasemalta tai apteekeista.

Voit tilata reseptin rokotetta varten terveyskeskuksen rokotelinjalta, jonka avulla voit ostaa rokotteen apteekista. Varaa aika rokotukseen omalta terveysasemalta ja ota rokote mukaasi.

Näin kausirokotteet annetaan

Jos kuulut useamman rokotteen kohderyhmään, voit ottaa useamman rokotteen kerralla. Toimi aikaa varatessasi näin:

Kausirokotukset terveysasemilla

Rokotusaikoja on varattavissa kaikille Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen terveysasemien rokotuspisteille. Influenssarokotustoiminta alkaa viikolla 45.

Voit varata rokotusajan puhelimitse tai sähköisellä ajanvarauksella. Askolassa, Myrskylässä ja Pukkilassa ajanvaraus vain soittamalla.

Jos haluat varata rokotusajan puhelimitse, soita omalle terveysasemalle:

Porvoo                                         019 5600 402
Sipoo                                           019 5600 600
Loviisa                                         0444 555 360
Askola                                         019 5600 200
Myrskylä, Pukkila                        019 5600 500
Lapinjärvi                                    0444 555 360

Saavu rokotukseen vain terveenä. Ota mukaan Kela-kortti. Pukeudu siten, että olkavartesi ovat helposti paljastettavissa.

Kausirokotukset raskaana oleville, lapsille, lapsiperheille sekä nuorille

Influenssarokotusta suositellaan ja se on maksuton mm. kaikille raskaana oleville sekä 6 kk–7-vuotiaille lapsille. Influenssarokote on myös maksuton alle 6 kuukauden ikäisten lasten lähipiirille sekä kaiken ikäisille, jotka ovat alttiita vakavalle influenssalle sairauden tai sen hoidon vuoksi.

2–6-vuotiaat saavat nenäsumutteena annettavan influenssarokotteen. Yksi annos nenäsumuterokotetta riittää suojaamaan koko influenssakaudeksi. Muille ikäryhmille annetaan pistettävä influenssarokotus. Alle 9-vuotias lapsi, joka ei ole aiemmin saanut influenssarokotusta tai on aiemmin saanut ainoastaan yhden pistettävän influenssarokotuksen, tarvitsee kaksi annosta pistettävää influenssarokotetta. Ensimmäisen ja toisen annoksen välin tulee olla vähintään neljä viikkoa.

Influenssarokotukset neuvoloissa

Influenssarokotuksen voi myös saada tavallisen vastaanottokäynnin yhteydessä sekä kotipaikkakunnan neuvoloiden muissa avoimissa rokotuspisteissä. Jos perheessä on rokotettava lapsia, vanhemmat ja muut sisarukset voidaan rokottaa samassa yhteydessä neuvolassa. 

Askolan neuvola

Ilman ajanvarausta
Keskiviikko 15.11 klo 13.30–17.30
Keskiviikko 13.12 klo 13.30–17.30

Muina aikoina ajanvarauksella sähköinen ajanvaraus.

Pukkilan neuvola

Ajanvarauksella puh. 040 3549359 (arkisin klo 12–13)
Pukkilan neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Askolaan ilman ajanvarausta rokotusajankohtiin.

Myrskylän neuvola

Ajanvarauksella puh. 040 7146703 (arkisin klo 12–13)
Myrskylän neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Askolaan ilman ajanvarausta rokotusajankohtiin.

Loviisan neuvola

Öhmaninkatu 4, 07900 Loviisa (Loviisan terveyskeskus ovi A1 II-kerros)

Tiistai 7.11. klo 13.30–17.30

Maanantai 20.11. klo 13.30–17.30

Lapinjärven neuvola

Lapinjärven neuvola, ajanvarauksella puh. 044 5051091 (arkisin klo 12–13)

Lapinjärven neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Loviisaan ilman ajanvarausta ajankohtiin.

Porvoon neuvolat

Lasten, perheiden ja raskaana olevien influenssarokotukset annetaan Porvoon neuvoloissa viikosta 45 alkaen. Erillisiin rokotuskäynteihin pitää varata aika:

Rokotuksista voi myös tiedustella terveydenhoitajan puhelinajalla arkisin kello 12–13.

Sipoo, Söderkullan neuvola

Amiraalintie 4 A, 2. kerros, 01150 Söderkulla

Varaa aika joko sähköisesti tai puhelimitse oman terveydenhoitajan kautta (arkisin klo 12–13). Huomioikaa, että jokaisella tulee olla oma rokotusaika varattuna. Mikäli tarvitsette useamman rokotusajan, suosittelemme varaamaan nämä oman terveydenhoitajanne kautta.

Walk in-vastaanotolla keskiviikkoisin klo 8–9 viikosta 46 lähtien.

Sipoo, Nikkilän neuvola

Jussaksentie 14, 2. kerros, 04130 Sipoo

Voit varata ajan joko sähköisesti tai puhelimitse oman terveydenhoitajan kautta (arkisin klo 12–13). Huomioi, että jokaisella tulee olla oma rokotusaika varattuna. Jos tarvitset useamman rokotusajan, suosittelemme että varaat ne oman terveydenhoitajan kautta.

Walk-in vastaanotolla maanantaisin klo 8–9 viikosta 46 lähtien.

Influenssarokotukset koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa

Askolassa, Pukkilassa, Myrskylässä, Lapinjärvellä, Loviisassa, Porvoossa ja Sipoossa. Seuraa kouluterveydenhoitajan viestintää Wilmassa. Kouluterveydenhoitaja rokottaa sovitusti koululla.

Kausirokotteet kotihoidossa

Kotihoidon henkilökunta rokottaa ne kotihoidon asiakkaat, jotka haluavat rokotuksen. Kotihoidon hoitajat sopivat asiakkaiden kanssa asiakaskohtaisista rokotusajoista.

Kausirokotteet ikääntyneiden palveluissa

Sairaanhoitajat rokottavat asiakkaat ympärivuorokautisissa asumisyksiköissä.

Kausirokotteet vammaispalveluiden asumisyksiköissä

Sairaanhoitajat rokottavat asiakkaat ympärivuorokautisissa asumisyksiköissä. Muut vammaispalvelujen asiakkaat voivat hakeutua omalle terveysasemalle.