Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Valvontalaki ja Soteri-rekisteri astuu voimaan 1.1.2024 – vireillä olevat asiat hyvinvointialueelta aluehallintovirastolle 15.11. mennessä

Uusi valvontalaki ja sen myötä Soteri-rekisteri astuu voimaan 1.1.2024. Muutokset koskevat yksityisiä ja julkisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajia, yksityisiä varhaiskasvatuspalvelujen palveluntuottajia sekä terveydenhuollon itsenäisiä ammatinharjoittajia. Rekisteröintihakemukset (nykyiset ilmoitukset) tehdään Soterin sähköisessä asioinnissa 1.1.2024 alkaen. Valvira ja aluehallintovirastot järjestävät kaksi webinaaria, jotka käsittelevät valvontalain mukaista uutta rekisteröintiprosessia ja Soteri-rekisteriä. Lisätietoa näistä löytyy esimerkiksi Valviran verkkosivuilta. https://valvira.fi/-/webinaarit-valvontalain-mukaisesta-uudesta-rekisterointiprosessista-ja-soterista(siirryt toiseen palveluun).

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tiedottanut 16.10.2023, että aiemmin luvan tai rekisteröintipäätöksen saaneet palveluntuottajat ja itsenäiset ammatinharjoittajat voivat jatkaa toimintaansa aiemman luvan tai rekisteröinnin mukaisesti ja kyseiset tiedot siirretään Soteri-rekisteriin.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on ilmoituksen käsittelyitä kesken. Yksityisten palveluntuottajien tulisi kiirehtiä jo pyydettyjen lisäselvitysten toimittamisessa, koska hyvinvointialuetta on pyydetty toimittamaan vireillä olevat asiat aluehallintovirastolle viimeistään 15.11.2023.

Uusien palveluntuottajien tulisi mahdollisuuksien mukaan toimittaa hakemuksensa (nykyinen ilmoitus) vasta ensi vuoden puolella Soterin sähköisen asioinnin kautta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tiedottanut, että marraskuun jälkeen saapuneiden ilmoitusten osalta käsittely voi viivästyä.