Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue testaa kriisivalmiuttaan marraskuussa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue osallistuu kahteen valmiusharjoitukseen marraskuussa 2023. Taisto23 on Digi- ja väestötietoviraston järjestämä harjoitus, joka testaa valmiuttamme vastata digiturvauhkiin. Marraskuun lopussa järjestetään AVI:n Uusimaa23-harjoitus, jossa simuloidaan laajaa väestönsuojelutilannetta.

Taisto ja Uusimaa ovat kohta vuoden ajan toimineen hyvinvointialueen ensimmäiset valmiusharjoitukset. Molemmat harjoitukset ovat niin sanottuja työpöytäharjoituksia. Se tarkoittaa, että ne toteutetaan virtuaalisilla harjoitusalustoilla eivätkä näy katukuvassa. Jaamme tunnelmia molemmista harjoituksista sosiaalisen median kanavillamme.

Taisto haastaa varautumaan digiuhkiin

Taisto on tietosuoja- ja tietoturvaloukkauksia simuloiva valtakunnallinen harjoitus, johon hyvinvointialue osallistuu 16.11.2023. Testaamme digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä toimintamallejamme, harjoittelemme häiriötilanteissa toimimista ja kartoitamme kehityskohteita. Harjoitus auttaa varautumaan digiturvauhkiin ja kehittämään kriisinkestävyyttä. Siihen osallistuu henkilökuntaa hyvinvointialueen johdosta, digipalveluista, varautumis- ja turvallisuusyksiköstä sekä viestinnästä.

Lue lisää Taisto-harjoituksesta:

Uusimaa23-harjoituksessa suojellaan väestöä

Uusimaa23 on Etelä-Suomen aluehallintoviraston johtama kolmipäiväinen valmiusharjoitus 28.–30.11. Harjoitukseen osallistuu viranomaisia, kuntia, hyvinvointialueita ja muita alueellisia toimijoita koko Uudenmaan alueelta. Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta harjoitukseen osallistuu organisaation johto, sosiaali- ja terveystoimen johto, valmius- ja turvallisuusyksikkö, viestintä sekä pelastuslaitos.

Teemana on varautuminen kuvitteelliseen väestönsuojelutilanteeseen. Skenaariona on kiristynyt kansainvälinen tilanne, jonka seurauksena yhteiskunnan turvallisuustilanne on heikentynyt, kriittisen infrastruktuurin toiminta on häiriintynyt ja sotilaallisen voimankäytön uhka on merkittävästi kasvanut.

Kyseessä on ensimmäinen koko Uusimaata koskettava aiheeseen liittyvä harjoitus sen jälkeen, kun hyvinvointialueet aloittivat toimintansa ja Suomi liittyi Natoon.

Lue lisää Uusimaa23-harjoituksesta AVI:n tiedotteista: