Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Kuittaa OmaKannassa uusi ilmoitus potilastietojesi käytöstä

Potilastietojen luovutuslupa uudistuu, sillä 1.1.2024 tulee voimaan uusi asiakastietolaki. Luovutusluvan uudistumisen vuoksi jokainen saa sähköisessä asiointipalvelussa OmaKannassa ilmoituksen, jossa kerrotaan Kanta-palveluista ja tietojen käytöstä sosiaali- ja terveydenhuollossa. 

Uuden ilmoituksen potilastietojesi käytöstä eli Kanta-informoinnin on voinut saada OmaKannassa 30.11.2023 alkaen. Jos et ole vielä kuitannut ilmoitusta, tee se nyt. 

Luovutusluvan avulla potilastietosi liikkuvat esimerkiksi hyvinvointialueelta toiselle tai julkisen ja yksityisen terveydenhuollon välillä. Näin tietosi ovat sinua ja asioitasi hoitavien ammattilaisten käytettävissä riippumatta siitä, missä ne on kirjattu. 

Luovutuslupa on tähän saakka mahdollistanut sen, että Kannassa olevat tiedot liikkuvat sinua hoitavien toimijoiden välillä. Jatkossa luovutusluvalla liikkuvat myös sellaiset tiedot, jotka eivät ole Kannassa. Tällaisia ovat esimerkiksi paperille kirjatut tietosi. 

Näin kuittaat ilmoituksen Omakannassa

  1. Kirjaudu OmaKantaan osoitteessa kanta.fi. Tunnistaudu esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.  
  2. Jos et ole vielä saanut uutta ilmoitusta tietojesi käytöstä, se avautuu sinulle luettavaksi heti kirjautumisen jälkeen.  
  3. Lue ilmoitus ja kuittaa se vastaanotetuksi merkitsemällä rasti ruutuun ilmoituksen lopussa. Tämän jälkeen voit OmaKannassa antaa luvan luovuttaa tietojasi tai päivittää aiemmin antamasi luovutusluvan.

Jos sinulla on alaikäisiä lapsia, voit kuitata ilmoituksen samalla myös heidän puolestaan. Ilmoitus kannattaa kuitata myös täysi-ikäisen läheisesi puolesta, mikäli hoidat hänen asioitaan asiointivaltuudella. Voit tarkistaa OmaKannasta, onko uusi ilmoitus tietojen käytöstä jo kuitattu. 

Jos et käytä OmaKantaa, voit päivittää luovutusluvan 2.1.2024 alkaen myös, kun asioit terveydenhuollossa. 

Lue lisää: 

www.kanta.fi/kanta-informointi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

www.kanta.fi/omakanta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)