Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Voisitko sinä olla tukiperhe lapselle?

Etsimme nyt luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa lapselle ja kulkea perheen rinnalla hetken aikaa. Voisitko se olla sinä? Itä-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää maksuttoman tukiperhekoulutuksen keväällä 2024.

Tarvitsemme tukiperheitä lapsille. Tuettavan lapsen tai perheen tuen tarpeen taustalla voi olla monenlaisia syitä. Joskus sukulaiset tai muu sosiaalinen verkosto asuu liian kaukana tai ei ole muutoin läsnä perheen elämässä. Vanhemmilla voi olla haasteita jaksamisessa tai perheen elämäntilanne voi olla vaikea. Lapsi voi tarvita henkilökohtaista huomiota tai kaivata toisten lasten seuraa. Tukiperheenä voi toimia yksin asuva henkilö, pariskunta tai lapsiperhe.

Tukiperheessä lapsi käy tarpeen mukaisesti sovitun sopimuksen puitteissa. Tavallisesti tämä tarkoittaa yhden viikonlopun kuukaudessa ja joskus loma-aikoina muutama lisäpäivä.

Tukiperheeksi ryhtyvältä odotamme, että tukiperheen oma elämäntilanne on vakaa ja perheenjäsenten keskinäiset suhteet ovat kunnossa. Tukiperheeltä toivomme mahdollisuutta sitoutua lapsen ja hänen perheensä tukemiseen vähintään vuoden ajaksi. Tukiperheenä toimiminen edellyttää, että päätös on koko perheen yhteinen, niin aikuisten kuin perheen lasten osalta.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu nyt mukaan koulutukseen tai kysy lisää!

Tukiperhekoulutus 2024

Maksuton koulutus järjestetään Porvoon Perhekeskuksessa, Taidetehtaankatu 4 C, 3.krs.

Torstai 4.4.2024 klo 17.30–20
Tiistai 9.4.2024 klo 17.30–20
Lauantai 13.4.2024 klo 9.00–15.00

Koulutuksen sisältö:

Koulutuspäivät yhteensä 10 h
Alkutehtävät ja kotitehtävät koulutuspäivien välissä yhteensä 4 h
Kotikäynti ja haastattelu 2 h

Huomioithan, että kaikilta toimintaan ryhtyviltä pyydetään rikosrekisteriote ja selvitetään, että ei ole muita esteitä tukiperheeksi ryhtymiselle.

Lisätietoja sekä sitovat ilmoittautumiset torstaina 28.3.2024 mennessä:

daniela.spring@itauusimaa.fi, puh. 040 487 7230
jeanette.soderberg@itauusimaa.fi, puh. 040 354 6133