Siirry sisältöön
HyVä-digi Hae sivustolta

Järjestöjen toimintailmoitukset näkyvät pian Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelutarjottimella

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella pilotoidaan maaliskuun loppupuolelta alkaen HYTE-palvelutarjotinta. Palvelutarjottimen pilotointi on osa hyvinvointialueen Kestävän kasvun ohjelman kehittämistyötä, jossa suunnitellaan ja toteutetaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelukonseptia

Tarmoa-alustan soveltuvuutta HYTE-palvelutarjottimeksi kokeillaan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle 25.3. – 24.5.2024 välisenä aikana. Pilotin aikana kerätään kokemusta palvelutarjottimen soveltuvuudesta asiakasohjauksen työkaluna ja kerätään tietoa asiakasohjauksen prosessien kehittämisen tueksi. Pilotin tuloksia hyödynnetään palvelutarjottimen lopullista teknistä ratkaisua valittaessa.

Mitä hyötyä HYTE-palvelutarjottimesta on järjestöille?

Hyte-palvelutarjottimella julkaistaan tietoa hyvinvointialueen, kuntien ja järjestöjen palveluista ja toiminnasta. Kun alueen toiminta löytyy palvelutarjottimelta:

Miten järjestö saa tietonsa hyvinvointialueen palvelutarjottimelle?

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue kannustaa alueen järjestöjä ilmoittamaan toiminnastaan aktiivisesti palvelutarjottimen tietolähteisiin eli Suomi.fi-palvelutietovarantoon tai Lähellä.fi-palveluun. Näin toimimalla tiedot nousevat palvelutarjottimille automaattisesti, ja palvelutarjotinta käyttävät työntekijät ja alueen asukkaat löytävät tarjottimelta tietoa järjestöjen tarjoamista mahdollisuuksista. Järjestöt voivat itse valita, kuvaavatko palvelunsa palvelutietovarantoon vai Lähellä.fi-palveluun. Järjestöjen kannattaa tutustua palveluiden ominaisuuksiin ja valita kumpi sopii heidän tarpeisiinsa.  

Koulutuksia ja opastusta toiminnan kuvaamiseen

Suomi.fi-palvelutietovarannon ja Lähellä.fi-palvelun käyttöön on saatavana koulutusta ja opastusta heidän sivuillaan.

Lähellä.fi-palvelun tai Suomi.fi-palvelutietovarannon osoitteet:

Lisätietoa saat hyvinvoinnin ja terveyden editämisen erityisasiantuntijaltamme sekä HyTe ry:stä:

Minna Mattila
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen erityisasiantuntija
Itä-Uusimaan hyvinvointialue
minna.mattila@itauusimaa.fi

Venla Väyrynen
järjestökoordinaattori
HyTe ry
venla.vayrynen@hyte.fi

EU:n lippu